Друштво

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРАТЕ КОРАК СА САВРЕМЕНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Усљед све веће примјене нових технологија, а самим тим и веће потражње на тржишту рада за информатичким знањем, Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и у наредној школској години ученицима нуди могућност стицања знања у рачунарско – информатичком смјеру гимназије.

Ученици који заузму једно од 24 предвиђена мјеста у одјељењу ове струке, поред савладавања савремених рачунарских техника и вјештина, добиће и широк спектар темељног образовања.

Ученици од прве године савладавају програмирање, рачунарске и оперативне системе, рачунарске мреже, базе података и мултимедијалне системе.

– Савремене технологије су постале незамјењив дио нашег свакодневног живота што је довело до потражње за стручним кадром у области технологије. Ученици овог смјера гимназије се оспособљавају за данас најтраженија и најпрофитаблилнија занимања на тржишту рада, било да запослење траже послије средњошколског образовања или послије стицања факултетске дипломе за коју је овај смјер врло добар темељ – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић.

Уна Теофиловић и Маја Бојанић кажу да је овај смјер прави избор за ученике који желе да се баве пословима који захтијевају познавање савремених технологија.

– Рачунарско- информатички смјер гимназије је за оне ученике који воле савремене технологије и програмирање. Овдје могу стећи више знања потребног за свој будући посао, јер добијају додатне предмете у вези са разунарством рачунарство, а од општег смјера гимназије се разликује по већем броју часова математике и информатике – истакле су ове ученице.

Овај смјер гимназије добра је и подлога за студијске програме у области дигитализације у привреди, здравству, енергетици, али и за професионалне орјентације попут програмера, администратора рачунарских мрежа и  база података, графичког и web дизајна.

Такмичења

Директор школе Предраг Дринић истиче и веома добре резултате које су ученици овог смјера постизали на такмичењима.

– На регионалном такмичењу из математике ученица Уна Теофиловић освојила je друго мјесто, а ученик Вук Врањеш четврто мјесто – казао је Дринић.

 

Related posts

Нема љепшег осјећаја од помоћи болесном човјеку

admin

Ћирилица брод који се
брани од најранијег узраста

Derventski List

Упозорење на олујни вјетар

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još