Друштво

Упозорење на олујни вјетар

У Републици Српској од данас до суботе, 24. фебруара, дуваће олујни вјетар, док ће током викенда у Херцеговини бити и обилних падавина усљед којих су могући пораст бујичних водотокова и проблеми са отицањем воде у урбаним зонама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Удари вјетра од 70 километара на час данас су могући у вишим предјелима на западу, док се на истоку и југу предвиђају удати до 60 километара на час, а од 30 до 40 километара на час у Семберији и Посавини.

Како је саопштено из Републичког хидрометеролошког завода, сутра ће бити вјетровито уз јак и олујни вјетар који ће понегдје у Крајини бити и 80 километара на час, а удари од 40 километара на час очекују се на сјевероистоку, односно у Семберији и Посавини, док ће на југу и западу бити до 70 километара на час.

Током ноћи и ујутру у суботу, 24. фебруара, очекује се јак до олујни вјетар, који ће почети да слаби на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима, а тог дана очекују се удари до 80 километара на час на југу и западу Републике Српске, а од 30 километара на час на сјеверу Српске.

Падавине ће сутра увече јачати у Херцеговини, гдје ће у суботу и недјељу, 24. и 25. фебруара, бити и обилне – очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и до 150.У осталим предјелима се очекује знатно мања количина падавина, напоменули су из Републичког хидрометеоролошког завода.

Related posts

На стазе знања закорачило 119 првачића ОШ „Никола Тесла“

admin

Љубица Гаврић
прославила 100. рођендан

Derventski List

Послије прољећних
температура нагло захлађење

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još