Друштво

ТРУД ПИШЕ НАЈВЕЋЕ УСПЈЕХЕ

Образовање сам схватила као најважнији сегмент живота и током школовања битно ми је да што више научим, прочитам и спознам, да би ми стечено знање отворило видике за даље напредовање.

Рекла је то Евита Бојковац ученица генерације Основне школе „19. април“, која је осим по одличном успјеху током читавог школовања, у свом граду и шире позната по литерарном и ликовном таленту.

Много времена и енергије током школовања је, како сама каже, уложила у упијање знања, те јој ова признања много значе, а како додаје, редовно школовање је обогатила и талентом за умјетност.

– Већ у другом разреду имала сам самосталну изложбу ликовних радова у просторијама школе и већ тада су услиједиле награде, похвале и признања за ликовно стваралаштво, а недуго послије тога, имала сам двије самосталне изложбе једну у нашем граду, а другу у Тузли. Похвале и награде су пратиле и моју посвећеност поезији. Објавила сам четири самосталне збирке пјесама – рекла је Бојковац чије су збирке представљене на Међународном сајму књиге у Београду четири године заредом, као и да су њена дјела пронашла своје мјесто у антологијама, књижевним часописима, часописима за дјецу и младе као и на бројним фестивалима.

Ова талентована дјевојчица за своја дјела добила је низ награда и признања, а неизбрисив траг на њу, како истиче, оставила су дружења, промоције и путовања.

– Добитница сам многих награда, а неке од мени најзначајнијих су плакета „Сима Цуцић“ коју сам добила за књигу „Ружичасто Сунце и плави Мјесец“, плакета за учешће на књижевном конкурсу „Плањаксово перо 2018“ за најбољу причу за дјецу и омладину и заступљеност у књизи „На крилима змаја“, затим награде са Међународног фестивала поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву и специјална похвала са Међународног конкурса „Пјесме Андрићграду“ 2019. године. Ипак, мени најдража награда је она коју ми је додијелила моја школа за постигнуте успјехе у области литерарног и ликовног стваралаштва – присјетила се Евита.

Своје редовно школовање наставиће у гимназији у свом граду, а у умјетности наставља са припремом нове збирке пјесама и књиге прича.

Такмичења

Током школовања Евита Бојковац истакла се и на такмичењима из српског и њемачког језика, као и математике, физике и православне вјеронауке. Ова ученица је чланица више књижевних клубова, а и ученица Основне музичке школе у Дервенти на одсјеку за клавир.

Related posts

Реновиран кафић у Спортском центру

admin

Пчеле на најљепши начин
враћају пружену пажњу

Derventski List

Појачане саобраћајне
контроле за викенд

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još