Друштво

ТРУД ПИШЕ НАЈВЕЋЕ УСПЈЕХЕ

Образовање сам схватила као најважнији сегмент живота и током школовања битно ми је да што више научим, прочитам и спознам, да би ми стечено знање отворило видике за даље напредовање.

Рекла је то Евита Бојковац ученица генерације Основне школе „19. април“, која је осим по одличном успјеху током читавог школовања, у свом граду и шире позната по литерарном и ликовном таленту.

Много времена и енергије током школовања је, како сама каже, уложила у упијање знања, те јој ова признања много значе, а како додаје, редовно школовање је обогатила и талентом за умјетност.

– Већ у другом разреду имала сам самосталну изложбу ликовних радова у просторијама школе и већ тада су услиједиле награде, похвале и признања за ликовно стваралаштво, а недуго послије тога, имала сам двије самосталне изложбе једну у нашем граду, а другу у Тузли. Похвале и награде су пратиле и моју посвећеност поезији. Објавила сам четири самосталне збирке пјесама – рекла је Бојковац чије су збирке представљене на Међународном сајму књиге у Београду четири године заредом, као и да су њена дјела пронашла своје мјесто у антологијама, књижевним часописима, часописима за дјецу и младе као и на бројним фестивалима.

Ова талентована дјевојчица за своја дјела добила је низ награда и признања, а неизбрисив траг на њу, како истиче, оставила су дружења, промоције и путовања.

– Добитница сам многих награда, а неке од мени најзначајнијих су плакета „Сима Цуцић“ коју сам добила за књигу „Ружичасто Сунце и плави Мјесец“, плакета за учешће на књижевном конкурсу „Плањаксово перо 2018“ за најбољу причу за дјецу и омладину и заступљеност у књизи „На крилима змаја“, затим награде са Међународног фестивала поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву и специјална похвала са Међународног конкурса „Пјесме Андрићграду“ 2019. године. Ипак, мени најдража награда је она коју ми је додијелила моја школа за постигнуте успјехе у области литерарног и ликовног стваралаштва – присјетила се Евита.

Своје редовно школовање наставиће у гимназији у свом граду, а у умјетности наставља са припремом нове збирке пјесама и књиге прича.

Такмичења

Током школовања Евита Бојковац истакла се и на такмичењима из српског и њемачког језика, као и математике, физике и православне вјеронауке. Ова ученица је чланица више књижевних клубова, а и ученица Основне музичке школе у Дервенти на одсјеку за клавир.

Related posts

У ДОМ СУПРУГЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА СТИГЛА ВОДА

admin

НА 12 ЛОКАЦИЈА „ЕКО БОКС“ КАНТЕ ЗА СМЕЋЕ

admin

ВИШЕ СЕЛА У УТОРАК БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još