ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Зимска служба у приправности

Зимско одржавање путева је спремно, истичу у предузећима задуженим за бригу о путевима на подручју општине током зиме, додајући да су машине у приправности и чим за то буде потребе, изаћи ће на терен.

У Одјељењу за стамбено – комуналне послове појаснили су да је изабран извођач за безбиједну путну комуникацију и проходност у зимским условима на локалним путевима у периоду од 15. новембра до 15. марта.

– Извођач за градски дио општине је задужен за одржавање путева до 1. јануара 2021. године, а за дан – два биће завршена и тендерска процедура за период од 1. јануара – казала је начелница одјељења Јефимија Шербић.

Снијег и лед спремно дочекује „Комуналац“, који је као и ранијих година, задужен за чишћење и одржвање градских улица током зиме.

– Ми смо за зимско одржавање били спремни још раније, када је и предвиђен почетак сезоне зимског одржавања, односно од 15. новембра. Покушавамо да у складу са финансијским могућностима набавимо још једну машину за ову сезону, а ако не успијемо, то ћемо засигурно да одрадимо за сљедећу зиму – рекао је директор овог предузећа Денис Пијетловић.

Зимско одржавање проходности путева у руралном дијелу општине повјерено је дервентској фирми „БС Инжињеринг“, гдје истичу да су припремили довољне количине абразивних средстава и соли за одржавање путних праваца.

– Сада нам предстоји да пратимо метеоролошке прилике. Према потписаном уговору, путеве ћемо да чистимо по налогу надзорних органа, а приоритетни путни правци су Модран – Осиња, Улица Цара Душана – Календеровци – Дријен, Дебела обала – Мишића обала – Малица, путни правац на релацији Велика Сочаница – Мала Сочаница, те Провалија – Црнча и Беглуци – Костреш  – рекао је власник „БС Инжињеринга“ Бранко Ђураш.

Зимска опрема

Са почетком зимске сезоне, од 15. новембра, за све учеснике у саобраћају обавезна је употреба зимске опреме, а која важи до 15. априла.

Related posts

Упозорење на јак вјетар
у идућа два дана

Derventski List

Поједина насеља и
сутра без струје

Derventski List

„ШЉИВОВИЦЕ“ И ПЕКМЕЗА БИЋЕ НА ПРЕТЕК

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još