Спорт

Отац и син заједно на терену, али и на скели

На фудбалским теренима, у посљедње вријеме, све је мање оних који су заинтересовани да играју фудбал у континуитету, како би њихов клуб наступао у првенствима. И док већи клубови, посебно у градским срединама, донекле успјешно рјешавају овај проблем, у сеоским срединама то иде много теже.

Један од таквих клубова, који се у континуитету такмичи већ дуги низ година, јесте „Борац“ из Осиње, а од његовог оснивања, односно обнављања, члан такмичарске екипе, а повремено и руководства клуба, је Предраг Тривуновић.

– Фудбал је нешто што је обиљежило мој живот, нешто чиме се бавим читавог живота и драго ми је да сам ту љубав пренио на свог сина – каже Тривуновић који, иако је на крају пете деценије, још увијек на фудбалском не да пардона много млађим од себе.

Раме уз раме с њим на терену је и његов син Дражен, тако да су отац и син често непремостива препрека за противничке играче. Сви који су се с њима срели на терену, знају да је ријеч о срчаним играчима који се не мире лако са поразом.

Предраг је рођен 1972. године и каријеру је започео у клубу „4. јул“ из Појезне 1989. године, а игру је наставио у „Слободи“ из Велике Сочанице, а од оснивања „Борца“ је у овом тиму. Иако је релативно млад постао отац, са 23 године, у том тренутку иза њега је било шест година фудбала, рат, али и много рада у породичном зидарском обрту.

Дражен је кренуо очевим стопама, па је и он постао незамјењив првотимац осињског клуба. Осим заједничког наступа на терену Тривуновићи заједно раде и у породичном обрту и живе у заједничком домаћинству.

Често се знало догодити да право са скеле долазе на утакмицу, облаче опрему и истрче на терен и тамо буду најбољи.

– У посљедње вријеме мало је ентузијаста који фудбал играју из задовољства и који су спремни да играју у континуитету. Ипак, ја се надам да ће Осиња увијек имати довољно заинтересованих играча и људи који воле фудбал, да се живот клуба продужи – каже старији Тривуновић.

Related posts

Дервента домаћин завршног турнира

admin

Прњаворчани подигли
побједнички пехар

Derventski List

Празник кошарке стартује вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još