Култура

Објављен зборник „Код куће остани, животе одбрани“

У зборнику пјесма под називом „Kод куће остани, животе одбрани“, која је објављена у издању Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента, нашло се 50 радова пјесника из Републике Српске, БиХ, Србије и Македоније, и то како би остао траг о времену које је обиљежио корона вирус.

Збирку су осмислили и припремили чланови „Вихора“ Милорад Мишо Ђурђевић и Ненад Симић као свједочанство о промјенама које је у свакодневицу унијела појава корона вируса.

Књижевник Ранко Прерадовић је у рецензији збирке истакао да су пјесници и умјетници, осјећајући све околности нововремена, саосјећајући са својим народом, исказали својим дјелом оно што су проживјели и доживјели.

Књижевник Недељко Санчанин истиче да пјесничка пера своја дјела у овој књизи остављају на вјечно трајање, јер је све пролазно само је књига вјечна.

– Акцентирана су херојска дјела љекара, медицинских сестара, техничара и бабица у пружању помоћи у спасавању живота, а вирус Ковид-19 унесрећи је човјечанство о чему и књижевници овом књигом износе свој суд – наводи Санчанин.

Илустрацију корица збирке потписује Горана Шаренац, а унутрашњости Евита Бојковац, а из „Вихора“ наводе да ће промоција бити организована чим епидемиолошка ситуација то дозволи.

Related posts

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

Члановима „Вихора“ награде и захвалнице

admin

ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još