Друштво

Ратарима саднице и репроматеријал, стижу и пластеници

Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ Дервента подијелила је старт-ап пакете за пластеничку производњу поврћа, репроматеријал и садни материјал паприке и парадајза за 11 корисника из Дервенте и Брода.

Пакети су подијељени у оквиру пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима „Унапређење производње воћа и поврћа на подручју Дервенте и сусједних општина“, који реализује задруга по процедурама ИФАД-а, а које суфинансирају Јединица за координацију пољопривредних пројеката и локалне управе Добоја и Брода.

Директор задруге Рајко Кулага рекао је да ће током мјесеца бити испоручена и 24 нова пластеника, као и старт-ап пакети краставца корнишона и паприке меринос за произвођаче из ове двије локалне заједнице.

– Заинтересовани произвођачи и даље се могу пријавити за уговорену производњу краставца и паприке  са обезбијеђеним производним пакетима, стручном подршком и сигурним пласманом – рекао је Кулага додајући да би у оквиру пројекта који обухвата прошлу и ову годину, требало да буде набављено 50 пластеника површине 100 квадратних метра и укупне вриједности од око 150.000 КМ.

Менаџер кластера добојске регије „Пољокласт“ Јулијана Петровић казала је да се Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ представила као лидер у имплементацији пројекта, организацији производње воћа и поврћа и добар примјер повезивања пољопривредних произвођача кроз заједнички наступ у производњи и на тржишту.

Related posts

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ, РАДАР У ЖЕЉЕЗНИЧКОЈ УЛИЦИ

admin

Божићни базар сутра
у „Хипер Корту“

Derventski List

Корисни савјети
узгајивачима свиња и оваца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još