Спорт

Градиле тимску игру и пријатељства

Камп „Спортско љето“, који већ седам година на обалама црногорског приморја, у Чању, окупља младе одбојкашке наде, а под организаторском палицом Женског одбојкашког клуба из Модриче, седам дана био је дом за 22 пионирке Одбојкашког клуба „Дервента“, а поред спортског усавршавања, дјевојчице су градиле и нова пријатељства.

Током кампа, који је окупио око 120 полазника одбојкашких клубова из Дервенте, Модриче и Требиња, дјевојчице су имале прилику да тренирају на одбојкашким теренима под будним оком четири тренера и два помоћна тренера, док се друга група дјеце посветила часовима пливања.

Према ријечима тренера дервентског Одбојкашког клуба Јелене Нинковић, ово је први пут да су дервентске пионирке биле у кампу.

– Акценат кампа није био на „клесању“ неких техника, већ на осамостаљивању играчица, али и јачању тимске игре. Многим је ово био и први пут да су раздвојене од родитеља. Резултат боравка у кампу није само усавршавање игре, већ и изградња пријатељстава која се памте читав живот – објаснила је Нинковићева нагласивши да су дервентске одбојкашице биле побједнице кампа.

– Сваког дана имали смо активности које су учесницама доносиле бодове, а Дервенћанке су, поред високог збира бодова, побиједиле и на полигонима, те на завршном турниру који се играо у форми тимова по три учеснице, гдје су наше Нина Аџић, Тамара Малић и Ивана Бабић однијеле побједу – истакла је Нинковићева.

Још једна лијепа вијест обрадовала је клуб, а то је позив за учешће на кампу Одбојкашког савеза Републике Србије.

– Позив за учешће једне наше играчице на одбојкашком кампу у Караташу који организује Одбојкашки савез Србије, стигао нам је док смо били у Чању. Одлучили смо да дервентски клуб представља четрнаестогодишња Ксениа Попадић, која ће од 4. до 14. јула, заједно са још двадесетак дјевојчица из Српске, имати прилику да прикупља искуства од најбољих у овом спорту – казала је Нинковићева.

Ксениа је нагласила да ће настојати да понуђену прилику што боље искористи.

– Одбојку тренирам пет година и јако се радујем кампу. Прилика коју сам добила да учим од најбољих видим као привилегију и почаствована сам што ћу представљати како себе, тако и мој клуб – додала је ова дјевојчица.

Из одбојкашког клуба „Дервента“ захвалили су спонзорима су помогли њихов одлазак у капм.

Одбојка на пијеску

Турнир у одбојци на пијеску, који је традиционално организован крајем августа у Дервенти, како су најавили из клуба, биће организован и ове године.

– Грант који је Одбојкашком клубу обезбијеђен из буџета усмјерили смо у обнову одбојкашког терена на пијеску, с обзиром да ћемо и ове године на турниру угостити велики број учесника из свих земаља у мушкој и женској категорији – казали су из клуба.

Related posts

Миладиновићу бронза на 200 метара

admin

Теквондоистима 16 медаља,
Теофиловић најбољи сениор

Derventski List

Милошевићу трећа
узастопна титула првака БиХ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još