Друштво

Малени херој посјетио ОШ „19. април“

Подизање свијести о ријеткој, али тешкој болести, спиналној мишићној атрофији (СМА), које је широм свијета проводи током августа, данас је почело и у Дервенти и то посјетом Основној школи „19. април“ двогодишњег Дервенћанина Михајла Радановић, који и сам бије битку са СМА.

Малени херој данас се дружио са колективном школе, а већ ће посјетити штанд са лецима и информацијама о овој болести, који ће бити постављен испред зграде Градске управе.

– Под покровитељством града Дервента, Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и Савеза за ријетке болести РС, и у нашем граду ће бити реализован низ активности у циљу подизања свијести о СМА. Тим поводом планирамо посјетити и друге школе, „Љетну арт сцену“, као и Сајам привреде и туризма – казала је Михајлова мајка Рајка Радановић додавши да ће паралелно са активностима које су планиране у Дервенти, сличне бити проведене и у Теслићу, гдје живи дјевојчица Дејана Радић, која такође болује од ове болести.

Related posts

Ученици дали допринос
чињењу добрих дјела

Derventski List

Одгођена акција
чишћења обала Укрине

Derventski List

Потенцијали Дервенте дио понуде
на београдском сајму туризма

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još