Култура

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

Представници Српског књижевног клуба „Вихор“ учествовали су протеклог викенда на традиционалној манифестацији „Матица дијаспора“ која већ 13 година у Сомбору окупља пјеснике из Републике Српске, Србије, Хрватске, Њемачке, Македоније, Црне Горе и Швајцарске.

Овој културној манифестацији, а у организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ из Сомбора, одазвали су се представници „Вихора“ и то предсједник клуба Ненад Симић и предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић, а том приликом промовисана су и нова издања из пера „вихораша“.

– Првог дана сусрета представљена је сликовница „Зеко“ и роман „Замисли да је она/он на твоме мјесту“ Мише Ђурђевића, „Укоричене године“ Ненада Симића, те „Покровско пјесничко саборовање“, као и  заједнички зборник учесника манифестације Илиндански пјеснички сусрети „Прљача“, док је другог дана одржан округли сто о теми чувања идентитета Српског народа, те бољег повезивања заједница, а у којем су учествовали и Дервенћани – саопштили су из клуба.

Related posts

Кецмановић представио
роман „Кад ђаволи полете“

Derventski List

Још једна награда за Зарићеву

admin

ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još