ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Изведена вјежба гашења пожара и евакуације ученика

Припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Дервента извели су данас у кругу Основне школе „19. април“ тактично – показну вјежбу демострирајући гашење пожара у школи, евакуацију ученика, спасавање повријеђених, те одимљавање просторија.
Циљ вјежбе, како је казао старјешина ове јединице Славен Пијетловић јесте да се провјери спремност и могућност припадника Ватрогасно – спасилачке јединице и њихово реаговање у сложеним ситуацијама, као и координација са Службом хитне помоћи, Полицијском станицом, Црвеним крстом.
– Вјежба је била и вид провјере колико су ученици и наставно особље упознати са планом заштите од пожара и евакуације у случају потребе. Мислим да је данас све ишло према плану и циљ вјежбе је испуњен. Са сигурношћу могу да консратујем да је ова ватрогасна јединица спремна да одговори на све ванредне ситуације и тако заштити све грађане на територији Дервенте – казао је Пијетловић напоменувши да припадници ове јединице свакодневно изводе вјежбе, али да имају обавезу да једном у току године изведу једну јавно – показну вјежбу за грађанство.
Тактично – показној вјежби присуствовао је и градоначелник Милорад Симић оцијенивши вјежбу као веома успјешну.
– Иако екипа није бројна, мислим да су демонстрирацијом вјежбе показали да су спремни да одговоре на све опасности. Планирамо у скорије вријеме и да бројчано појачамо ову екипу. Градска управа у пристојној мјеру брине о нашој ватрогасној јединици, а у прилог том иде чињеница да смо у протекле двије године уложили 650.000 марака за набавку возила, цистерне и дистрибутивног возила, али смо и при крају изградње Ватрогасног дома – истакао је Симић, те додао да ће у скоријем периоду бити завршен нови објекат и да ће идуће године ватрогасци моћи да га користе.
Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић истакла је да је ова вјежба значајна како за наставно особље, тако и за ђаке, те да је веома задовољна реакцијом ученика.
– За два до три минута скоро 300 ђака је изашло на евакуационо мјесто, на игралиште. Свакако да је пријека потреба да се ђаци упознају са потенцијалним опасностима и да буду спремни да адекватно реагују – додала је она истакавши да током часова одјељенске заједнице, разредне старјешине имају обавезу да упознају ђаке о начинима збрињавања и спрјечавања опасности.

Related posts

ИГРАОНИЦЕ У ДЕРВЕНТИ ЈОШ УВИЈЕК ЗАТВОРЕНЕ

admin

Велика потражња за кућним тестовима на корону

admin

Најспретнији ђаци изборили
регионално такмичење

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još