ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Изведена вјежба гашења пожара и евакуације ученика

Припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Дервента извели су данас у кругу Основне школе „19. април“ тактично – показну вјежбу демострирајући гашење пожара у школи, евакуацију ученика, спасавање повријеђених, те одимљавање просторија.
Циљ вјежбе, како је казао старјешина ове јединице Славен Пијетловић јесте да се провјери спремност и могућност припадника Ватрогасно – спасилачке јединице и њихово реаговање у сложеним ситуацијама, као и координација са Службом хитне помоћи, Полицијском станицом, Црвеним крстом.
– Вјежба је била и вид провјере колико су ученици и наставно особље упознати са планом заштите од пожара и евакуације у случају потребе. Мислим да је данас све ишло према плану и циљ вјежбе је испуњен. Са сигурношћу могу да консратујем да је ова ватрогасна јединица спремна да одговори на све ванредне ситуације и тако заштити све грађане на територији Дервенте – казао је Пијетловић напоменувши да припадници ове јединице свакодневно изводе вјежбе, али да имају обавезу да једном у току године изведу једну јавно – показну вјежбу за грађанство.
Тактично – показној вјежби присуствовао је и градоначелник Милорад Симић оцијенивши вјежбу као веома успјешну.
– Иако екипа није бројна, мислим да су демонстрирацијом вјежбе показали да су спремни да одговоре на све опасности. Планирамо у скорије вријеме и да бројчано појачамо ову екипу. Градска управа у пристојној мјеру брине о нашој ватрогасној јединици, а у прилог том иде чињеница да смо у протекле двије године уложили 650.000 марака за набавку возила, цистерне и дистрибутивног возила, али смо и при крају изградње Ватрогасног дома – истакао је Симић, те додао да ће у скоријем периоду бити завршен нови објекат и да ће идуће године ватрогасци моћи да га користе.
Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић истакла је да је ова вјежба значајна како за наставно особље, тако и за ђаке, те да је веома задовољна реакцијом ученика.
– За два до три минута скоро 300 ђака је изашло на евакуационо мјесто, на игралиште. Свакако да је пријека потреба да се ђаци упознају са потенцијалним опасностима и да буду спремни да адекватно реагују – додала је она истакавши да током часова одјељенске заједнице, разредне старјешине имају обавезу да упознају ђаке о начинима збрињавања и спрјечавања опасности.

Related posts

Срећан Ускрс!

Derventski List

ДАРИВАЊЕМ КРВИ СТАНИЋ ЗАСЛУЖИО ПЛАКЕТУ

admin

Сестре милосрднице 150 година службују у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još