Друштво

Своју вољу и знање желим да посветим хуманом раду

Желим да завршим факултете и пронађем посао кроз који ћу моћи да помажем угроженим породицама, болесној и дјеци са потешкоћама у развоју, ријечју да се посветим хуманом раду.

Казао је то један од два овогодишња матуранта Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Милош Којић, који је четворогодишње образовање за физиотерапеутског техничара завршио као „вуковац“.

Којић је из Цапарде код  Зворника, а средњошколске дане у Центру „Будућност“ памтиће по пријатељствима које је стекао, знању, али и одлуци о свом животном позиву.

– Образовање у Центру „Будућност“ памтићу по добром дружењу, пријатељима које сам стекао, добрим професорима, а вјероватно највише по мотивацији и подршци коју сам добио од социјалне раднице у мојој намјери и одлуци да наставим школовање у смјеру социјалног рада – објаснио је Којић додавши да жели да се бави хуманим послом.

– Помало имам трему, јер се налазим пред потпуно новим кораком у животу, новом етапом, али надам се да ће све проћи добро – рекао је овај деветнаестогодишњак који је као будући студент социјалног рада на Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци на пријемном испиту постигао најбољи резултат.

Којић је истакао и да ће настојати да његује и неке вјештине које је стекао током средње школе.

– Током средње школе, посебно занимљива радионица ми је била она о правосуђу и кривичним дјелима, а такође сам се похађао и курс јапанског језика. Увијек желим да научим и сазнам нешто више и трудићу се да наставим да учим нове језике – казао је Којић.

Пријемни

Овај млади Зворничанин казао је да није очекивао да ће на пријемном испиту постићи најбољи резултат.

– Нисам вјеровао да ћу бити први на ранг-листи, али када су ме обавијестили да сам први, био сам пресрећан и изненађен и почеле су ми пристизати честитје. Свакако, највећу подршку ми је пружила породица, али и професори из Дервенте којима дугујем захвалност – казао је Милош Којић додавши да ће још један од изазова који ће се наћи пред њим бити и да живи у студентском дому.

Related posts

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШТО БОЉИ, ЈЕР МЕДИЦИНА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ

admin

АМБАРИ СЕ ПУНЕ КВАЛИТЕТНИМ КУКУРУЗОМ

admin

Опрез чува усјеве од пожара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još