Друштво

ОШ „Никола Тесла“ приредила
пријем за 99 првачића

Основна школа „Никола Тесла“ данас је дочекала 99 првачића од којих 86 у централној и 13 у подручним одјељењима, а први дан наставе уљепшали су им и поклони.

Ђаке прваке у нове изазове повешће учитељице које су их и дочекале у сали ОШ „19. април“, у чијим просторијама ће и похађати наставу, а успјех на животном путу пожелио им је директор Љубиша Ђурић.

– Као и сваке године, 1. септембар је у нашој школи свечани дан, јер тада пожелимо добродошлицу првачићима. Нажалост, као и претходне двије године, ученици ће наставу похађати у објектима других школа, али се надамо да ћемо се већ сљедеће године вратити у просторије наше школе. Свим ученицима и њиховим родитељима желим срећан почетак школе, успјешне прве кораке на овом новом путу на којем желим да постану, прије свега, добри људи – рекао је Ђурић.

Добродошлицу је првачићима пожелио и градоначелник Милорад Симић.

– Од наше четири централне школе, ова основна школа предњачи по броју првачића, са 99 уписаних малишана. Свима њима, али и њиховим родитељима желим срећу, лијеп живот и добро здравље. И ове године наставили смо традицију уручивања поклона за почетак школовања, и то је један симбол подршке – казао је Симић додавши да ће у наредном периоду бити расписан тендер за реконструкцију објекта ОШ „Никола Тесла“.

– Нисмо се смјели играти животима дјеце организовањем наставе у оштећеном објекту. Ускоро покрећемо процедуре за реконструкцију и за то Влада РС обезбјеђује 5,5 милиона КМ. Надамо се да ће се живот ускоро вратити у ту школу – рекао је Симић који је ђацима првацима уручио торбе и прибор, а за ове поклоне свим првачићима из буџета града издвојено је 11.000 КМ.

Related posts

ФЕСТИВАЛ ХУМОРА 17. МАЈА

admin

Суша опустошила поља под кукурузом

admin

Шаргију и изворну пјесму марљиво чува од заборава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još