Друштво

И десетогодишњаци у додиру са дрогом

Због кривичног дјела „неовлашћена производња и промет опојних дрога“ на кривичном одјељењу Основног суда у Дервенти од 1. јануара 2021. до 13. јула ове године вођено је седам поступака, док је у прекршајном реферату по правном основу Закона о производњи и промету опојних дрога, за исти период, вођено десет поступака, а уочено је да дјеца већ од десете године долазе у контакт са дрогом.

Наводи се то у Информацији о стању наркоманије на подручју града и мјерама за њено сузбијање, а која је усвојена на посљедњој сједници Скупштине града.

У информацији су, осим података дервентског Основног суда, наведени и подаци Полицијске станице Дервента према којима је у периоду 2021. и прве половине 2022. године Окружном тужилаштву у Добоју достављено пет извјештаја због неовлашћене производње и промета опојних дрога, те четири захтјева за покретање прекршајног поступка против четири лица за прекршаје у области наркоманије.

– Припадници Полицијске станице Дервента су обављајући редовне задатке у истом периоду из саобраћаја искључили 17 возача који су управљали возилом под дејством наркотика. Такође, током акције „Плантажа 2022“ која је проведена у јуну ове године пронађен је засад индијске конопље на подручју града – наведено је у овом документу.

У изради информације учествовало је и Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Градске управе, те Центар за ментално здравље дервентског Дома здравља и двије средње и четири основне школе које подржавају и проводе програм „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“, те едукативне радионице.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИ ДРУГИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

admin

„ТРОЛОВЦИ“ ПОНОВО ОБРАДОВАЛИ МИЛОША

admin

Божићну акцију
употпуниће базари

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još