Култура

Премијера представе „Анастасија“ у Дервенти вечерас

Представа „Анастасија“, која је настала у копродукцији дервентског Центра за културу и Бањалучког студентског позоришта пред Дервенћанима ће премијерно бити изведена вечерас у 20 часова.

Ријеч је о комаду насталом према мотивима драме „Ај Кармела“, шпанског аутора Хосе Санчиса Синестера, а нову представу на камерну сцену поставио је редитељ Александар Пејаковић. Драма се темељи на једном од најтрагичнијих догађаја у историји Бањалуке, када су злочинци Независне државе Хрватске 7. фебруара 1942. године у једном дану умориле више од 2.300 Срба, житеља Дракулића, Шарговца, Мотика и рудника Рековац. Представа је прича о Анастасији, чији лик тумачи Јованка Божовић Миловановић и њеној мајци, коју ће отјелотворити Елена Трепетова Костић, а које су приморане да забаве зликовце и на тај начин покушају да изнуде милост за заробљенике. Кроз представу присутан је и лик челисткиње коју тумачи Јелена Лу Шукало.

Реализацију представе помогли су Одјељење за друштвене дјелатности града Бањалука, Одјељење за привредну и друштвене дјелатности Дервенте и Министарство просвјете и културе РС.

 

Related posts

ДРУЖЕЊЕ СА МАРЧЕЛОМ ВЕЧЕРАС

admin

Наставак „Арт сцене“ вечерас

admin

Дервенћани заиграли на
даскама „Масукиних дана“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još