Друштво

Скулптура од абоноса буди свијест о очувању природе

Скулптура од абоноса ноћна птица сова, аутора академског сликара Саше Богдана, постављена је данас у Улици Краља Петра Првог на „Харману“ у близини сједишта Градске туристичке организације.
Директор Туристичке организације Биљана Теофиловић казала је да је ријеч о пројекту који почео је прије неколико година постављањем скулптуре од абоноса у кругу предузећа „Комуналац“, а настављен је данас поставком ове скулптуре.
– Све то чинимо у знак подизања свијести о потреби очувања укринског храста абоноса, „Воденог цивјета“ и природе уопште. Накнадно ће бити постављена табла на српском и енглеском језику која описује о чему је ријеч, а око скулптуре засадили смо цвијеће – казала је Теофиловићева.
Аутор скулптуре дервенски академски сликар Саша Богдан појашњава да се ради о окованој птици која подсјећа на ноћну птицу сову.
– Ако не чувамо природу и околину дању и ноћу, све те Богом дате вриједности ће одлетјети као птице из нашег окружења. Стога, сматрамо да ће управо овакав гест постављања скулптуре у јавном простору пробудити код грађана свијест за потребом очувањем овог феномена – абоноса, „Укринског цвијета“, као и животне средине – казао је Богдан.

Related posts

Кроз радионице
оснажују жене

Derventski List

Зимско „облачење“ возила празни новчанике

admin

Бољи положај инвалида
остаје главни задатак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još