Друштво

Humanitarni koncert
u Osinji u subotu

Akcija za pomoć Branki Trivić i njenom desetogodišnjem sinu Igoru, koji se bore sa teškim bolestima, poprima sve šire dimenzije, a svoj doprinos nesebično daju i škole, sportski kolektivi i brojni humanitarci.
Prošlosedmične utakmice Odbojkaškog i Košarkaškog kluba, kao i Kluba malog fudbala bile su povod za učešće u akciji pomoći ovoj porodici iz Gornjih Cerana. Akciju su prikupljanjem novca podržali i učenici i zaposleni u osnovnim školama „Đorđo Panzalović“ i „19. april“, te učenici Stručne i tehničke škole, te okolne lokalne zajednice, Brod, Doboj, Modriča, Šamac, Prnjavor i Stanari.
Akciju za pomoć porodici Trivić pokrenulo je Kolo srpskih sestara „Carica Milica“, a predsjednica kola Đurđa Dodig – Pijetlović kazala je da je i dalje moguće uplatiti donacije na račun kola. Najavila je da je za predstojeći vikend planiran novi humanitarni koncert u Osinji.
– Zahvalni smo svima koji su se odazvali ovoj akciji pojedinačnim uplatama, organizacijom po školama, donacijama u kutije koje su sugrađani samoicinijativno postavili na lokacijama u gradu ili prilozima na utakmicama i u okviru drugih radionica. Sve ljude dobrog srca pozivamo na humanitarni koncert izvorne muzike koji će biti održan 25. februara u restoranu „Kršić“ u Osinji od 18 časova, a na kojem je učešće najavio veliki broj izvođača. Svi su dobrodošli – kazala je Dodig – Pijetlovićeva dodavši da se svi nadaju da će Igor u narednih nekoliko dana početi sa terapijom.
U akciju pomoći porodici Trivić uključen je i sveštenik Ljubiša Nović koji je zahvalio svima koji su se do sada odazvali akciji, pozivajući sugrađane da i dalje budu dio akcije.
Porodica Trivić iz Gornjih Cerana odavno je u nezavidnoj poziciji. Branka, majka dvojice dječaka, boluje od karcinoma limfnih čvorova i njena borba traje od 2017. godine. Branki se nedavno bolest vratila u još agresivnijem obliku i trenutno je na liječenju u Univerzitetskom – kliničkom centru u Banjaluci na odjelu hematologije. Njen sin Igor je rođen 2013. godine, a 2021. godine mu je potvrđena dijagnoza teške mišićne distrofije, oblika koji je toliko rijedak da u bivšoj Jugoslaviji ima svega pet ili šest oboljelih. Igor je trenutno još uvijek pokretan, ali uz pomoć druge osobe. Preporuka ljekara je nabavka lijeka „Translarna“ iz inostranstva koji može zaustaviti bolest u trenutnom stanju. Ovaj lijek ima efekat ukoliko ga pacijent primi dok još može da hoda.

Uplate
Za uplate donacija porodici Trivić aktivan je žiro – račun Kola srpskih sestara, a za više informacija dostupni su brojevi telefona 065/882-265, 066/747-886, 065/819-254 i 066/747-886.
Uplate iz BiH:
5553000037493472.
Uplate iz inostranstva:
IBAN: AT76 3699 0000 0914 5988
BIC: RBRTAT22
BLZ: 36990

Related posts

ГИМНАЗИЈАЛКЕ ДОГРАЂУЈУ ЗНАЊЕ У АНДРИЋГРАДУ

admin

Задужбина чува вјеру и сјећање на сина

admin

Црква у Пољу добија обрисе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: