Друштво

Omladinska banka stala uz
projekat Tekvondo kluba

Omladinska banka u Derventi stala je uz projekat mladih sportista u cilju omasovljavanja i unapređenja tekvondoa u Derventi, a ugovor sa predstavicima Tekvondo kluba „Derventa“ kojim je definisana ova podrška potpisan je danas u Gradskoj upravi.
Riječ je o 1.800 KM podrške mladima dodijeljenih u okviru drugog poziva Omladinske banke u Derventi, a jedan od autora projekta Sergej Teofilović kazao je da se njime nastoji omasoviti sport i fizička kultura među mladim Dervenćanima.
– Cilj našeg projekta „Ljetnja škola tekvondoa sa ciljem širenja, omasovljenja i unapređenja sporta i fizičke kulture uopšte“, kako kaže i sam naziv, jeste omasovljenje sporta uopšte, a posebno tekvondoa u Republici Srpskoj i našem gradu. Naravno, dobrodošli su svi koji žele da treniraju ovaj sport, ali otprilike računamo na oko 50 novih polaznika. Upis je moguć tokom cijele godine, a novi upisni krug planiran je u septembru, dok najvećem odzivu novih članova nadamo krajem juna kada realizujemo ljetnju školu sporta – rekao je Teofilović dodavši da se drugi dio planiranog projekta odnosi na nabavku opreme.
– Radi se o nabavci oklopa, štitnika, rukavica i kaciga čega nam trenutno nedostaje. Oprema koju planiramo nabaviti uz pomoć Omladinske banke uveliko će poboljšati uslove za pripremu i takmičenja – rekao je Teofilović.
Iz Odbora Omladinske banke Derventa kazali su da je realizacija projekta u drugom pozivu planirana do kraja septembra.
– U okviru drugog poziva imali smo samo jedan prijavljeni projekat koji je ispunjavao uslove. Nadamo se da će u narednim pozivima biti više prijavljenih projekata, kao i mikro – biznisa koji su izostali u protekla dva poziva – kazali su iz Omladinske banke.
Omladinska banka u Derventi djeluje već godinu, a podršku je dobila i od Gradske uprave, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić pozdravljajući aktivizam mladih.

Treći poziv
Omladinska banka Derventa raspisala je 6. juna treći poziv za podršku projektima mladih za koji su prijave moguće do 25. juna do 14 časova. Raspoloživi fond za projekte iznosi 7.372 marke, a minimalni iznos po projektu iznosi 1.000, dok je maksimalni iznos 1.800 KM. Raspoloživi fond za mikro – biznise iznosi 4.000 KM.

Related posts

Инвалидима рада 45 пакета са зимницом

admin

ПОКЛОНИТЕ СЛАТКИШ И ОБРАДУЈТЕ МАЛИШАНЕ

admin

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još