Друштво

Srednjoškolci „umili“
Kinesku četvrt

Dobra volja i angažovanje dovoljni su za akcije koje ostavljaju trag, a upravo su takvu aktivnost danas u Kineskoj četvrti organizovali Turistička organizacija grada Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin“.
Tridesetak đaka čistilo je i uređivalo zelene površine u ovom naselju uljepšavši na ovaj način razglednicu grada.
Ova aktivnost pokrenuta je povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, a kako je objasnila direktorica Turističke organizacije Biljana Teofilović cilj je podizanje svijesti o zaštiti životne sredine.
– Našem prijedlogu rado su se odazvali učenici SŠC „Mihajlo Pupin“ i oni su zajedno sa nama danas izašli da budu primjer našim sugrađanima i za kratko vrijeme uredili jedan park. Djeca su se prihvatila kupljenja smeća, čupanju trave, sađenju cvijeća i uređenju starog bunara i trafo stanice, koju planiramo prefarbati i ukrasiti natpisom ili crtežom – rekla je Teofilovićeva.
Da bude dio ove akcije bez dileme je odlučio učenik drugog razreda Marko Jević.
– Želimo da pokažemo našim sugrađanima da se naša sredina i zelene površine mogu i trebaju održavati i uređivati. Pozivamo sve naše sugrađane da i sutra, povodom Dana planete zemlje, učine barem po jedno dobro djelo za prirodu – kazao je Jević, a učenica trećeg razreda Dajana Dujaković kazala je da će u rezultatima ovih aktivnosti moći da uživaju svi sugrađani.
– Željeli smo da na ovaj način pomognemo našim starijim sugrađanima kao i dječici i uredimo površine na kojima borave, posebno sada kada je lijepo vrijeme. Mi smo se podijelili i svako je imao neki zadatak, tako da smo kupili smeće i travu, šmirglali površine i uredili stari bunar, sadili cvijeće i prefarbali trafo stanicu – objasnila je Dujakovićeva.
Učenike je obišla i direktorica SŠC „Mihajlo Pupin“ Gordana Asentić koja je istakla da je ovo prilika i dobar način da mladi budu pokretači promjena i podizanja svijesti o važnosti čiste i uredne životne sredine.
Tokom sljedeće sedmice, Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ održaće niz prezentacija i radionica povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Related posts

Дервента богатија за 216 беба

Derventski List

ЦРВЕНИ КРСТ ОБРАДОВАО И ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Данас почиње Божићни пост

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još