Друштво

Uspješno savladava bilijarske
tehnike i niže petice

Najmlađi član Bilijar kluba „Gral“ Vladimir Sibinčić sa 13 godina postao je juniorski prvak BiH u bilijaru, a osim sporta koji mu itekako „ide od ruke“, u klupama Osnovne škole „19. april“ dokazao se kao „vukovac“, a petice je nastavio da niže i u srednjoj školi.
Petnaestogodišnji Sibinčić član je Bilijar kluba „Gral“ od 2019. godine, a od tada je svoje znanje iz ovog sporta ukrštao sa vršnjacima na brojnim takmičenjima u BiH i Srbiji.
– Moj najveći uspjeh je prvog mjesta na juniorskom prvenstvu BiH u 2021. godini. Ove godine sam na istom takmičenju osvojio treće mjesto. Bio sam i „vukovac“ u osnovnoj školi, a odličan sam i učenik informacionih tehnologija – kaže Sibinčić kojem nije problem da dnevno odvoji dva – tri sata za treniranje bilijara.
– Stižem sve. Volim da pratim druge sportove, ali samo igram bilijar. Kao mali uvijek sam volio gledati snuker. Sa četiri godine tata me je doveo da probam igrati bilijar i tako sam krenuo. Sve više sam trenirao i počeo da se takmičim. Trenutno sam jedini junior u klubu – dodaje Sibinčić.
Potpredsjednik Bilijar kluba „Gral“ Petar Dokić kaže da je Sibinčić veoma talentovan za ovaj sport.
– Vladimir je jedno divno, vrijedno dijete. Otac ga je ranije vodio na turnire i tako je zavolio bilijar, a u na prenstvu BiH u konkurenciji igrača do 17 godina, on je sa 13 godina osvojio prvo mjesto – ispričao je Dokić dodajući da je pred mladim Sibinčićem svijetla bilijar karijera, s obzirom da uspješno usklađuje školske obaveze sa ovim sportom.

Predrasude
Bilijar je, kako kaže Dokić, za razliku od predrasuda koje ga prate, ozbiljan sport.
– Bilijar je prilično komplikovana igra, tu veliku ulogu igra preciznost, ali i sposobnost kombinatorike. U BiH ima oko 30 bilijar klubova i vlada veliko interesovanje za takmičenje. Klubovi su raspoređeni u više divizija, kojih sada ima deset, a derventski klub pripada dobojskoj – dodao je Dokić.

Related posts

Одмор и дружење у зимској идили

admin

Чишћење обале Укрине у недјељу

admin

Владика освештава цркву у манастирском комплексу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još