ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Бесплатан превоз возила у квару

Сви власници моторних возила регистрованих у Републици Српској имају право на бесплатно уклањање четвороточкаша који остану у квару на путевима или јавним површинама, до најближе безбједне локације или ауто-мото друштва.

Предвиђено је то новим закон о основама безбједности саобраћаја на путевима Српске, који је ступио на снагу. Како су навели из Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС), послије бесплатног превоза возила у квару до најближе безбједне локације за све учеснике у саобраћају, корисник возила има право да самостално изабере даљи начин превоза возила, односно да изабере њему најповољнијег превозника или било којег привредног субјекта који се бави превозом возила.

Самостални виши стручни сарадник за односе с јавношћу и међународну сарадњу АМС РС, Перица Пећанац казао је за „Глас Српске“ да се Српска пратећи земље у региону и Европи, опредијелила да пружање помоћи на путу уреди законом и да увијек има институцију обавезну да ослободи пут за несметано одвијање саобраћаја.

– Циљ је повећање безбједности, убрзање протока саобраћаја и пружање помоћи свим учесницима у саобраћају на путевима Српске – рекао је Пећанац и подсјетио да АМС РС има обавезу бесплатног превоза возила регистрованих у РС, а оштећених у саобраћајној незгоди на територији Српске и БиХ, као и путника до жељене дестинације у БиХ једном годишње.

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја РС, Милија Радовић казао је да су возачи услуге бесплатног превоза возила до сада користили након саобраћајног удеса.

– Новим законом прописано је да искључиво АМС уклања возила с јавног пута и у случају саобраћајне незгоде и квара – рекао је Радовић.

Предсједник Удружења за унапређење и безбједност саобраћаја, Миленко Јаћимовић каже да ће проширивање услуга АМС РС знатно утицати на смањење трошкова власника возила.

– Много возача, на срећу, не доживи саобраћајну незгоду и досадашњу повластицу за бесплатну вожњу приликом саобраћајне незгоде нису ни користили. Подржавам проширење услуга АМС-а и бенефита за возаче – казао је Јаћимовић.

Златко Булига у име Ауто картинг клуба из Лакташи каже да је прије неколико година било покушаја преко Ауто-мото друштава да се обезбиједи бесплатно шлепање или превоз до сервиса.

– Ово што је сада Законом регулисано значиће много свим возачима – рекао је Булига.

(Глас Српске)

 

Related posts

Дојаве о бомби стигле на адресе 429 школа, пријећено из иностранства

admin

За капитална улагања 1,5 милион КМ, нове цијене комуналних услуга

Derventski List

Историја Балкана и пирамиде
заинтересовали бројне Дервенћане

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još