КултураНовости

СЈАЈАН ПРОГРАМ ЗА „НОЋ МУЗЕЈА“ У СУБОТУ

Фантастична изложба „Откључај свијет илузије и науке“ биће отворена у суботу, 18. маја, у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у 19. часова, када се Дервента придружује кућама културе широм Европе у „Ноћи музеја“.

Припреме за поставку, која на сасвим нови начин приказује фасцинантни свијет науке и илузија, и која ће пољуљати повјерење посјетилаца у сопствена чула, научене доживљаје и перцепцију свијета око нас, у библиотеци трају одавно, а ове седмице почела је монтажа изложбених експоната.

Дервенћани ће тако бити први послије Бањалучана који ће моћи да виде криву собу, собе огледала, калеидоскоп, зоетроп, холограм, фото – илузију, те дидактичко – логичке играчке и слично.

– Част нам је што смо успјели остварити сарадњу са ауторима, па ће изложба, која је прошле године отворена у Музеју Републике Српске, послије Бањалуке прво бити представљена у библиотеци у Дервенти – казали су у раније библиотеци додајући да ће изложба у Дервенти бити до краја септембра.

Осим ове изложбе, „Ноћи музеја“ прилика је да суграђане виде и представљање локалних умјетника и креативаца.

Related posts

Влада утврдила основице за
борачка примања у 2024. години

Derventski List

ПРАВА НАЈПРИЈЕ БОРЦИМА

admin

„ПРЉАЧА“ СЛАВИ ПИСАНУ РИЈЕЧ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još