ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Будућим средњошколцима представљена занимања

Стручна и техничка школа осим квалитетне теоретске наставе има и веома квалитетну практичну наставу која се одвија у кабинетима опремљеним по потребама које одређено занимање захтијева. Надамо се да ћете се данас опредијелити за неко занимање у оквиру наше школе.

Поручено је то будућим средњошколцима који су данас посјетили „Дан отворених врата “ у Стручној и техничкој школи.

У школску 2022/2023. годину у овој школи предвиђен је упис шест одјељења и то по једно одјељење техничара ЦНЦ технологија, агротехничара, пословно – правних техничара, царинских техничара и кувара са по 24 ученика, те и комбиновано одјељење обрађивач метала резањем – бравар, заваривач са по 12 ученика у оба смјера.

Директорица школе Бранка Јовић истакла је да је у претходним годинама, без обзира на мањи број ученика који долази из основних школа, у тој школи план уписа сваке године и остварен, а таква су очекивања и у за наредју. Додала је да су се потрудили да приближе ученицима структуру занимања коју нуде и да им укажу на значај њиховог избора, као и могућности за запослење и будуће школовање на факултетима.

– Желимо да будућим средњошколцима на прави начин покажемо шта све нуди Стручна и техничка школа, на који начин се изводе теоријска и практична настава, која занимања се овдје школују, те да на транспарентан начин одговоримо на све оне њихове недоумице које имају приликом избора свог будућег занимања – истакла је Јовићева.

Традицију окупљања ученика из основних школа Стручна и техничка школа његује годинама, а након двије године паузе условљене пандемијом корона вируса, поново су реализовали ту активности. Осим представљања занимања ђацима су подијељени материјали који им могу олакшати избор будућег занимања.

Иако су неки већ одлучили у ком правцу ће наставити образовање, већина их истиче да је ово добра прилика да се боље упознају са занимањима која им се нуде. Један од њих је Лука Митровић, који школовање наставља у области угоститељства и туризма.

– Већ раније сам одлучио да се школујем за кувара и знао сам о том занимању много ствари, али ово ми је помогло да боље упознам занимање којим ћу се бавити – рекао је Митровић.

Да је „Дан отворених врата“ велика помоћ при избору занимања истакла је и Матеја Лугоњић.

– С обзиром да сам одличан ученик мислила сам да упишем гимназију, али сматрам да је ово врло корисно искуство и да може у великој мјери да помогне у одлуци о даљем школовању – истакла је она.

Малим матурантима који нису били у прилици да присуствују „Дану отворених врата“ у школе ће бити достављен промотивни материјал.

Related posts

Сочанички храм
плијени новим сјајем

Derventski List

УЏБЕНИЦИ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА МИЛОША

admin

ПАРТИЗАНОВО ДОБИЛО НОВУ ПОДЛОГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još