Друштво

Васпитачи из „Трола“ активни учесници стручног усавршавања

Први стручни сусрети васпитача и стручних сарадника у предшколским установама, који се од петка до сутра одржавају у Бијељини, окупили су више од 230 учесника из 52 предшколске установе из БиХ, Србије и Црне Горе, а међу њима је и десет васпитача из вртића „Трол“, од којих су четворо излагачи, те један модератор у сесијама.

Тема првог сусрета је „Вртић као отворени систем – искуства и изазови“, а Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске задало је тежак домаћи задатак колегама из земаља окружења постављајући организацију стручног усавршавања запослених на изузетно висок ниво.

– Мало је рећи да смо поносни на овај догађај и изузетну организацију, амбијент и све што прати један овакав сусрет. Из наше предшколске установе „Трол“ учествује десет васпитача, међу којима је четворо излагача, и то Инеса Имшировић, Срдјан Сарић, Николина Марић и Љиљана Малић, док је педагог Вања Бећаревић један од модератора у сесијама, на шта смо посебно поносни – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

Циљ овог стручног скупа је да се обезбиједи активна размјена научних и стручних сазнања и искустава из области предшколског васитања и образовања, као и јачање професионалних компетенција васпитача и стручних сарадника, што је један од главних задатака због којих је прошле године основано Удружење васпитача и стручних сарадника РС.

Related posts

Показна вјежба ватрогасаца сутра поред ОШ „19. април“

admin

Папрене цијене
прасића пред празнике

Derventski List

Више села сутра
без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još