Култура

„Весело поврће“ пренијело поруку о здравој исхрани

У Дому културе у Српцу синоћ је одиграна позоришна представа за дјецу под називом „Весело поврће“ у извођењу Драмског студија Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ из Дервенте.

Режисер и водитељ Драмског студија Синиша Тешановић, казао је да су овом представом жељели указати на значај правилне и здраве исхране за дјецу и одрасле и приказати покушај поврћа да се издигне изнад брзе хране и слаткиша у свакодневној исхрани.

– Надамо се да ће малишани усвојити ово што су видјели у представи и што уче у образовним установама, а то је значај правилне исхране – рекао је Тешановић Срни.

Извођење представе омогућио је Центар за културу и спорт, чији је директор Радован Митраковић похвалио младе глумце који су показали изузетан таленат и потрудили се да поруку пренесу што увјерљивије.

Он је захвалио основним школама „Јован Јовановић Змај“ из Српца и „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја, као и Дјечијем вртићу „Наша радост“ који су се одазвали позиву и посјетили позориште, те навео да су у наредном периоду у плану представе за остали узраст ученика.

(Глас Српске)

Related posts

Изложбом дјела Саше Богдана отворена ликовна колонија „Патковача“

admin

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

admin

Млади глумци упијали савјете
глумице Народног позоришта РС

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još