Друштво

„Вече хумора“ насмијало
и забавило Дервенћане

Чланови Бањалучког сатиричног круга Миладин Берић, Живко Вујић, Гојко Мандић и Дарко Самарџић Кодар испунили су хумором 1. април, Свјетски дан шале, који је овом вечери обињежила Народна библиотека „Бранко Радичевић“.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић казала је да у току године настоје да организују разне садржаје, а „Вече хумора“ један је од њих.
-И раније смо организовали вече хумора, да се мало насмијемо и одмакнемо од свакодневнице. Ово вече је некако другачије и драго ми је да смо имали прилику да угостимо тим поводом публику – казала је Плиснићева.
Берић је појаснио да је Бањалучки сатирични круг дио Удружења књижевника РС.
-Има нас 15 који обиљежавамо све битније датуме из сатиричног угла. Покушавамо да вратимо људима осмијех на лице, а око 1. априла интензитет наших наступа је највећи. Жеља нам је да дођемо у мање или веће средине подједнако, гдје нас позову, а и ми се наметнемо ако сматрамо да је потребно – казао је Берић наводећи да некад имају више публике у мањим срединама него већим.
-Бојим се да су нас политичари надмашили, јер постају већи сатиричари својим свакодневним иступима и народ их прати више него нас. Имамо дивну сарадњу са библиотеком у Дервенти и директорицом која нас је позвала још прије три мјесеца, тако да смо морали одбити неке друге захтјеве за наступе – додао је Берић.
Вујић сматра да би у години требало да буде више дана за хумор.

-Нису џаба рекли да је смијех лијек. Драго ми је да Дервента његује ову традицију и позива сатиричаре – казао је Вујић.

Related posts

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА

admin

ДЕРВЕНЋАНИН ОСВОЈИО НАЈВИШИ ВРХ ЈАПАНА

admin

Лист излази
25. априла, па 9. маја

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još