Друштво

„Вече хумора“ насмијало
и забавило Дервенћане

Чланови Бањалучког сатиричног круга Миладин Берић, Живко Вујић, Гојко Мандић и Дарко Самарџић Кодар испунили су хумором 1. април, Свјетски дан шале, који је овом вечери обињежила Народна библиотека „Бранко Радичевић“.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић казала је да у току године настоје да организују разне садржаје, а „Вече хумора“ један је од њих.
-И раније смо организовали вече хумора, да се мало насмијемо и одмакнемо од свакодневнице. Ово вече је некако другачије и драго ми је да смо имали прилику да угостимо тим поводом публику – казала је Плиснићева.
Берић је појаснио да је Бањалучки сатирични круг дио Удружења књижевника РС.
-Има нас 15 који обиљежавамо све битније датуме из сатиричног угла. Покушавамо да вратимо људима осмијех на лице, а око 1. априла интензитет наших наступа је највећи. Жеља нам је да дођемо у мање или веће средине подједнако, гдје нас позову, а и ми се наметнемо ако сматрамо да је потребно – казао је Берић наводећи да некад имају више публике у мањим срединама него већим.
-Бојим се да су нас политичари надмашили, јер постају већи сатиричари својим свакодневним иступима и народ их прати више него нас. Имамо дивну сарадњу са библиотеком у Дервенти и директорицом која нас је позвала још прије три мјесеца, тако да смо морали одбити неке друге захтјеве за наступе – додао је Берић.
Вујић сматра да би у години требало да буде више дана за хумор.

-Нису џаба рекли да је смијех лијек. Драго ми је да Дервента његује ову традицију и позива сатиричаре – казао је Вујић.

Related posts

Усвојени програмски документи

admin

У РС од сутра употреба електронских рецепата

admin

Ново возило брише непремостиве километре

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još