Конкурси

„Вихор“ бира најбољу
пјесму о љепотама вода

Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте, поводом 23. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2024“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода;

2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или

3. Пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром (без рјешења шифре), мора бити у року трајања конкурса достављен на адресу skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани ћирилицом или латиницом, фонтом Times New Roman 12 и да садрже највише 28 стихова. У супротном жири их неће узети у обзир за оцјењивање. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, који ће формирати организатор конкурса, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК „Вихор“.

Биће проглашен и дипломом и пригодним поклоном награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови „Вихора“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају спријечености награда ће бити уручена првој сљедећој пјесми са ранг – листе коју сачини жири.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове конкурса, изборне критеријуме и правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћирилици.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и никоме неће бити достављан путем поште.

Међународни илиндански пјеснички сусрете „Прљача 2024“ биће одржани 2. и 3. августа 2024. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Радове слати најкасније до 10. јула 2024. године, на адресу:

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента,  н/р предсједника Ненада Симића, Улица краља Петра Првог број 20, 74400 Дервента, РС-БиХ са назнаком: за конкурс „Вихора“, са обавезном ознаком категорије за коју се пјесма доставља.

Рок за слање пјесма неће бити продужаван.

Предсједништво

Српског књижевног клуба „Вихор“

Related posts

„Ауто – тим“ запољшава више радника

admin

Правилник о расподјели подстицаја за развој
пољоприведе у Дервенти за 2023. годину

Derventski List

ПЗ „Дедина“ запошљава више радника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još