Култура

„Вихор“ расписао конкурс за најљепше пјесме посвећене водама

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента поводом 20. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2021“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

 

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

  1. Пјесма посвећена љепотама вода;
  2. шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или
  3. пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад, искључиво потписан шифром, без рјешења шифре, мора бити у року трајања конкурса достављен на email адресу skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница) у  фонту Times New Roman 12 и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК „Вихор“ Дервента. Дипломом и пригодним даром биће награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК „Вихор“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој сљедећој пјесми са ранг – листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора без било каквих примједби и захтјева.

Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири изабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћирилици.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и он никоме неће бити достављан путем поште.

Пјеснички сусрети ће бити одржани 7. и 8. августа 2021. године у Дервенти.

О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2021. године, на адресу:

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента,

н/р предсједника Ненад Симић, Улица Краља Петра Првог бб, 74400 Дервента, РС-БиХ/са назнаком: За конкурс „Вихор“, са обавезним означавањем категорије за коју се пјесма доставља.

 

Предсједништво

СрКК „Вихор“ Дервента

Related posts

Отварање изложбе „Скривена нит“ вечерас

admin

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

admin

Малени музичари запјевали и засвирали пред публиком

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još