Култура

„ВИХОР“ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА НАЈЉЕПШЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

Српски књижевни

клуб „Вихор“ Дервента

 

Поводом 19. Међународних илинданских пјесничких сусрета

„Прљача 2020“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

  1. Пјесма посвећена љепотама вода;
  2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци;
  3. Пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре, мора бити током трајања конкурса достављен и путем маил адресе skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику, фонтом Times New Roman 12, и да садрже највише 28 стихова, у супротном они неће бити узети у обзир. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СРКК „Вихор“ Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови „Вихора“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој сљедећој пјесми са ранг – листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог конкурса, изборне критеријуме и правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева.

Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири изабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму. Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 8. и 9. августа 2020. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула године у којој се манифестација одржава, на адресу: Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента, н/р предсједник Ненад Симић, Улица Краља Петра 1 бб, 74400 Дервента, РС-БиХ са назнаком: За конкурс – „Вихор“, са обавезним означавањем категорије за коју се пјесма доставља.

Предсједништво

СРКК „Вихор“ Дервента

Related posts

Да сада треба да се „пробијам“ не знам одакле бих почео

admin

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

admin

Сутрашње издање „Пркос – феста“ посвећено Моми Капору

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još