РС-РЕГИЈА

ВИШКОВИЋ: ЈАВНИ СЕКТОР ПОМОЋИ ЋЕ РЕАЛНОМ

Сви чланови Владе Републике Српске одрећи ће се половине својих примања за мјесец март и та средства ће бити уплаћена у Фонд солидарности РС, рекао је то данас премијер Радован Вишковић послије сједнице Владе РС.

Он је додао да сви запослени у јавном сектору, уз изузетак здравственог сектора, добровољно могу да потпишу изјаву да су сагласни да ли желе да дају у Фонд солидарности дио својих примања.

– Наша препорука је да на примања до 1.000 КМ тај допринос буде пет одсто нето, а за примања виша од 1.000 да то буде десет одсто нето примања – казао је Вишковић.

Појаснио је да је све на основу добровољности, те да не треба и не смије да се пласира информација да је у питању смањење личних примања.

Додао је да је препорука свим изабраним и постављеним лицима из РС који врше функције, лицима на руководећим мјестима, да се одрекну својих примања до 20 одсто и да потпишу изјаве о одрицању.

– Средства која буду прикупљена на овај начин имају искључиву намјену за помоћ радницима у реалном сектору који су погођени тренутном ситуацијом – појаснио је Вишковић.

Како је истакао јавна администрација и јавна управа треба да покаже солидарност.

– Они радници који су погођени директно нашим мјерама попут трговаца, угоститеља, наша одлука ће бити да послодавци исплате нето плату, а остатак да иде на терет Владе РС која ће за запослене у тим секторима ће исплатити уплату пореза и доприноса – казао је премијер РС додајући да ће бити предузимане и друге друге мјере и за неке друге раднике.

– Врши се анализа са терена и завршетком марта  и почетком априла донијећемо закључак коме и у којем облику можемо помоћи у складу са могућностима буџета РС – додао је Вишковић.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ПРЕСРЕТАЧИ ОД ФЕБРУАРА КРЕЋУ У ЛОВ

admin

Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите

admin

ОПЕРАЦИЈА „КОРИДОР“ НА ФИЛМСКОЈ ТРАЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još