Друштво

Влада препознала потребу за новим санитетом

Влада Републике Српске набавила је 15 савремених и  комплетно опремљених санитетских возила која су на самом почетку године предата здравственим установама у Српској, а кључеви једног возила предати су дервентском Дому здравља.

Укупна вриједност возила јесте 1.601.955 КМ, а издвајањем ових средстава, како је саопштено из Владе, показано је континуирано улагање у здравствени систем и његово унапређење.

Директор дервентског Дома здравља Мирко Шаран истакао је да ова донација има огроман значај за цјелокупно становништво Српске којем ће нови санитети бити на услузи.

– Ми немамо могућност, када сами купујемо, да набавимо комплетно намјенско санитетско возило, које је дупло скупље. Самим тим, значај ове донације је утолико већи. Ово је и вид подршке из Владе РС која нам много значи и представља велики напредак за становништво нашег града, јер је од сада могуће да своју дужност обављамо распоређени у четири смјене – казао је Шаран истичући и добру сарадњу са локалним властима.

– Имамо сам веома квалитетну сарадњу и са локалним властима, посебно са градоначелником, и уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите и Фонда здравственог осигурања успјели смо да одолимо изазовима. За посао који обављамо, осим усмене подршке градоначелника и његових сарадника, обезбијеђена нам је и финансијска подршку од око 180.000 КМ на годишњем нивоу. Захвалан сам и за сва додатна средства која су нам обезбијеђена, а велико хвала и колективу Дома здравља, који сложно, вриједно и амбициозно ради свој посао, што је препознато и од локалне управе – рекао је Шаран.

У току протекле године, из буџета Дервенте издвојено је 60.000 марака за набавку једног санитетског возила што је била пракса и ранијих година, а у знак захвалности за ангажман и допринос у лијечењу и превенцији становништва издвојено је и 50.000 марака, а на посљедњем засједању локалног парламента донесена је одлука и о исплати додатних 500 КМ сваком запосленом у Дому здравља у Дервенти за труд и залагање за вријеме пандемије корона вируса.

Осим за дервентску здравствену установу, нова санитетска возила Влада РС обезбиједила је и за Универзитетски клинички центар Републике Српске, Дом здравља Бањалука, Дом здравља Берковићи, Болницу „Свети Врачеви“ Бијељина, Дом здравља Братунац, Дом здравља Власеница, Дом здравља Источно Сарајево, Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ из Козарске Дубице, Дом здравља Милићи, Дом здравља Мркоњић Град, Дом здравља Невесиње, Дом здравља Приједор, Болницу „Др Младе Стојановић“ Приједор и Дом здравља Соколац.

 

Related posts

Делегација школе „К.К. Грота“
посјетила Дервенту

Derventski List

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Школско звоно у клупе
ће позвати 187 првачића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još