Друштво

Истакнути и
похваљени успјеси ђака

Основна школа „19. април“ славила је данас постигнућа својих ђака и то приредбом њима у част и спортским такмичењима.

Директорица школе Елвира Миљић казала је да већ седму Дан ученичких постигнућа буде обојен истицањем ђачких успјеха, како у настави, тако и на такмичењима, али и уз стара добра спортска надметања.

– Сви ученици били укључени у различите игре и то навлачење конопца, скакање у врећи, преношење јајета у кашици и другима у којима су и генерације прије  уживале. Немамо проглашење побједника, јер је циљ био да сва дјеца уживају и да развијају такимичарски дух – казала је Миљићева додавши да су спортски дан имали и ђаци у подручној школи у Агићима.

У централној школи одржана је и заједничка приредба на којој су истакнути успјеси ученика, а свим петицама и заслуженом дипломом „Вук Стефановић Караџић“ међу матурантима истакли су се Теодора Зарић, Сара Дамјановић, Дуња Душанић, Софија Михајловић, Моника Митровић, Ања Јевтић, Милица Лазаревић и Свјетлана Сантрач,  а титулу ученика генерације заслужила је Јелена Асентић.

За постигнуте резулате на такмичењима директорица школе Елвира Миљић је уручила похвале Лани Милојевић за освојено друго мјесто на градском такмичењу из математике, Лана Николић за прво мјесто на градском такмичењу из физике и треће мјесто на градској смотри из математике. Похваљена је и Жељана Добрић за освојено треће мјесто на градском такмичењу из математике, Сара Дамјановић за прво мјесто на градском такмичењу из физике, Софија Тодоровић за друго мјесто на градском такмичењу из физике, Далиборка Радошевић за прво мјесто на такмичењу из српског језика и Маја Николић за треће мјесто на такмичењу из српског језика.

Похвале су заслужили и Владан Стојаковић за освојено треће мјесто на градском такмичењу из прваославне вјеронауке, Нејли Латифовић за прво мјесто и Лејли Мерџановић за друго мјесто на провјери знања из сламске вјеронауке. Теодора Милојевић похваљена је за освојено прво мјесто на такмичењу из атлетике, док су на истој спортској смотри Дајана Гојић, Ања Јевтић и Габријел Ђуричић освојили друга мјеста. Јелена Асентић похваљена је за освојно друго мјесто на градском такмичењу из информатике, а Ренатп Прлић за најбољег стријелца на регионалном такмичењу у рукомету.

Похвалама су награђене и екипе ученике које су освојиле прва и друга мјеста на спортским такмичењима на нивоу града и регије, као и Фолклорна секција која је имала најбољи сценски наступ на републичкој смотри фолклора, те екипа представника школе на такмичењу „Ћирилица, чедо моје“.

Испраћај у пензију

Основна школа „19. април“ на пригодан начин опростила се и од Борке Бешлић која је послије 42 година рада у просвјети отишла у пензију.

– Наша драга колегиница Борка Бешлић је годинама у школи примјер правог просвјетног радника, када је у питању наставни  и ваннаставни рад, хуманитарне секције и однос према колегама. Њој смо исказали посебну захвалност – рекла је директорица школе.

Бешлићева се, уз присјећање на радни вијек проведен у просвјети, обрадовала захвалници која јој је данас уручена.

– Прво радно мјесто било ми је у Осињи од 1981. до 1992. године, након чега сам прешла у ову школу по радној обавези и остала сам све ове године. Припремили су ми право изненађење – рекла је Бешлићева додавши да је за ОШ „19. април“ вежу веома лијепе успомене.

Related posts

Настава у другом полугодишту почиње 21. јануарa

admin

Породична медицина идуће седмице радиће у првој смјени

admin

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još