Друштво

ВРТИЋ „ТРОЛ“ МИСЛИ НА МАЛИШАНЕ И ДОК СУ КОД КУЋЕ

Вртић „Трол“, једини у Републици Српској, почео је у понедјељак, 23. марта, са реализовањем васпитно -образовног програма за малишане на даљину, и то као начин подршке дјеци која су због превенције ширења корона вируса принуђена да умјесто у вртићу буду код куће.

Према ријечима директорице вртића Гордане Симић ради се о активностима које имају за циљ подршку родитељима чији су малишани боравили у вртићу, те предшколцима који су похађали припремни програм пред полазак у школу.

– Овим потезом жељели смо да покажемо дјеци да су смо њих, као и да дамо подршку свим просвјетним радницима који са својим ђацима функционишу на даљину. Нико не врши никакав притисак да дјеца нешто морају или да им ограничавамо вријеме, већ једноставно желимо да дјецу забавимо, да не забораве свој вртић и да им тиме кажемо да смо константно уз њих – казала је Симићева.

Додаје да су васпитачи формирали групе заједно са родитељима путем којих се три пута седмично предлажу активности које малишани могу да раде код куће.

– То су симболичке, језичке и моторичке игре, а бавићемо се и дјечијим стваралаштвом од својих кућа што ћемо снимати и слаћемо нашим малишанима путем вибер група. Неки васпитачи, укључујући и мене, одлучили су да раде путем видео клипова. Уз луткицу Анику другарима ће бити представљене свакодневне активности и бити уљепшана ова времена – рекла је Симићева.

Како малишани који су били кренули у припремни програм у години пред полазак у школу не би били ускраћени за припремну наставу, али и свим осталим малишанима, достављен је дидактични материјал.

– Дидактички материјал који је обезбиједио начелник општине Милорад Симић за све малишане редовног и припремног програма, доставили смо дјеци у сарадњи са „Поштама Српске“. У овом јавном предузећу веома радо су прихватили да нам изађу у сусрет и доставе „Цврчкове“ комплете на кућну адресу. Желим да им се захвалим, јер су то учинили без надокнаде– рекла је Симићева додавши да су и родитељи малишана из припремног програма такође укључени у „вибер“ групе путем којих комуницирају са васпитачима.

Обустава рада

Рад у вртићу „Трол“ обустављен је прошле седмице наредбом начелника општине, а у циљу провођења ванредних мјера за спречавање и сузбијање заразних болести. Припремни програм за дјецу пред полазак у школу, који је у „Тролу“ похађало 114 дјеце, обустављен је 11. марта.

Related posts

У „МОТАЈИЦУ“ СТИГЛО 1.300 МЛАДИХ ФАЗАНА

admin

Ђаке махом муче прекомјерна
тежина, кварни зуби и лош вид

Derventski List

Припремни програм у „Тролу“ почиње
1. марта родитељским састанком

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još