Култура

Глумачко шаренило обојило „Љетну арт сцену“

Рецитације, имитације, дијалози, пјесма и други елементи колажне представе „Ко то тамо… глуми“ које је вечерас представила најстарија глумачка постава Драмског студија који дијелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ побрале су аплаузе и симпатије дервентске публике, а културну сцену обојиле глумачким шаренилом и разноврсношћу.

Дервентској публици вечерас су представљени најбољи глумачки задаци кроз колаж, а у изведби девет полазника глумачке секције, а на којима су се глумци радили током посљедњих шест мјесеци.

– Главна и основна идеја ове представе јесте да покажемо да заиста никад није касно да се људи баве оним чиме воле и што их испуњава. У овој суморној у којој се налази цијели свијет, ми смо одлучили да прилику пружимо и старијима, па се тако вечерас представља група полазника од 35 до 70 година. Истовремено, хтјели смо да покажемо да су млади средњошколци и да једнако подржавају своје старије колеге- рекао је драматург и редитељ вечерашње представе Синиша Тешановић додавши да је вечерашња представа је својеврсни увод у представу о породичним односима, а ријеч је о драми са елементима комедије, која је планирана за јесен.

– Вечерас ћемо да представимо неке наше вјежбе у виду монолога, дијалога, имитација и слично, а ја ћу да се представим са четири тачке, од којих се двјема представљам сама, док су двије тачке интервјуи. Један интервју се базира на карактер ромкиње, коју ја представљам, а која је у потрази за запослењем, док у другом представљам жену са села у разговору са феминизираним мушкарцем, док ћу у једној соло тачки да имитирам Јосипу Лисац, а четврта је рецитација стихова Саше Стојановића- објаснила је једна од полазница Јасмина Радановић, а Дервенћанима се представио и најстарији полазник ове групе Ненад Рибичић.

– Имам 68 година, што ме чини најстаријим у овом ансамблу по годинама, а и по стажу сам најстарији с обзиром да сам био укључен у аматерском позоришту у Завидовићима. Вечерас имитирам једног познатог дервентског лика, Митка, те оригиналну тачку, коју сам сам написао, као и једну рецитацију- рекао је Рибичић истакавши задовољство што се ова врста умјетности након 15 година вратила на дервентску сцену и то под организаторском палицом младе особе.

У наставку „Љетне арт сцене“ планирано је пјесничко вече.

Related posts

Изложба слика „И би свјетлост“ вечерас

admin

Ликовна колонија „Патковача“ почиње вечерас изложбом

admin

Годишњи концерт ученика Музичке школе вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još