Култура

„Говорим другим језиком“ прозор ка ауторкином свијету

Дервентска књижевница Александра Мариловић издала је нову књигу под називом „Говорим другим језиком“ у којој је сабрала и изабрала своје есеје, колумне и критике и којом, како каже, са читаоцем ћаска о свему и свачему.
– Зашто говорим другим језиком или још боље питање: који је то, заправо, језик? То је онај географски простор у који се морам пропети дубоко у себе да бих боље видјела. А мој поглед се још увијек простире нечим веома вриједним што се назива – радозналост. Када сам пронашла особу са којом сам створила мали споразум о пријатељству и успјела да сву ту „гужву у мени“ распоредим редовима папира (који увијек ћути и трпи) одлучила сам се објавити књигу. Рецензент је Данијел Михић, мој веома чест саговориник на тим другим језицима, односно пољима интересовања – каже Мариловићева додајући да је са Михићем, такође, отпочела рад на Историји српског народа и српске културе у стотину лекција.
Додаје да се корице њене нове књиге не отварају случајно есејом „Магијска функција језика“.
– У модерним менталним круговима, заборављамо на свој дар лијечења и бајања ријечима, благосиљања и проклињања, инспирисања. Несвјесни колико оговарање квари чисту природу и доноси у живот оно што гласно именујемо осудом. Отуда, потпуно намјерно књигу заклапам есејом о трачу као феномену деградације човјекове природе – каже ауторка.
За коректуру је била задужена Наташа Видовић док је графичко рјешење корица дјело умјетника Зденка Бећаревића, а књига је свјетло дана угледала и захваљујући подршци Градске управе.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН ТРИЛЕР „НА ВЈЕТРОМЕТИНИ“

admin

Клавирским изведбама обрадовали публику

admin

Представа „Женски разговори“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još