Култура

Сајам књиге обогатио „Арт сцену“

Друго издање „Љетне арт сцене“ донијело је вечерас у наш град мини – сајам књиге на којем су допринос културном небу Дервенте дале издавачка кућа „Имприматур“, онлајн књижара „Библионер“ из Бањалуке и Београда, Антикваријат „Рамајана“, те Удружење стрип – умјетника и љубитеља стрипа „Девета димензија“, док се Народна библиотека „Бранко Радичевић представила „Завичајном збирком“.

Суградјани су на платоу испред библиотеке имали прилику да разгледају или допуне своју личну колекцију неким од изложених примјерака.

Један од организатора, књижевница Александра Мариловић казала је да су вечерас своје радове представили и Мишо Ђурђевић, Саша Мичић, Славиша Савић у оквиру „Завичајне збирке“, а за сутра је најавила ликовни панел.
– Сајам књига суграђани могу да посјете и сутра у периоду од десет до 18 часова, а већ за идући викенд планирамо једно необично књижевно вече – казала је Мариловићева.
Издавачка кућа „Имприматур“ одавно је пријатељ Народне библиотеке, те је и лани била дио „Љетне арт сцене“, а директор Борис Максимовић казао је да су мини – сајмови књига организовани и у другум градовима.
– Ово је начин да промовишемо наше ауторе, имајући у виду све потешкоће које су нас задесиле усљед пандемије, а свакако је то и наш допринос ширењу културне свијести, а све у славу писане ријечи – казао је Максимовић који је најавио учешће ове издавачке куће на Београдском сајму, али и Бањалучком сајму књиге.
Сутрашње издање „Арт сцене“ поред мини – сајма књиге биће додатно обогаћено и ликовним поставкама Јелене Бардак, Дајане Ћук и Саре Татомир док ће публику водити Бранкица Новаковић, а музичка пратња ће бити Дамјан Теофиловић на гитари. Почетак је најављен у 20.30 часова.

Related posts

Филмска радионица окупила младе ентузијасте

admin

Објављен зборник „Код куће остани, животе одбрани“

admin

МЛАДИ ГЛУМЦИ ЗАБЛИСТАЛИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još