ДруштвоРС-РЕГИЈА

Гости не смију пјевати и плесати

Извођење музике уживо у угоститељским објектима у Републици Српској од данас има зелено свјетло, а Институт за јавно здравство РС издао је препоруке.

Како је наведено на сајту Института, извођачи музике треба да поштују добре хигијенске праксе и већ дефинисане епидемиолошке мјере које важе за угоститељске објекте.

Једна од мјера је и забрана организовања музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће који имају мање од 50 м2 простора који је намијењен гостима објекта.

У угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће који располажу са више од 50 м2 простора, извођење музике уживо се може организовати у периоду од 20 часова до краја радног времена, искључиво под сљедећим условима и епидемиолошким мјерама:

– Сваки угоститељски објекат води евиденцију музичара за сваки дан када је музика уживо организована (евиденција обухвата име и презиме и контакт телефон).

– Одговорно лице угоститељског објекта упознаје музичаре о важећим мјерама те се стара да се исте поштују.

– Приликом доласка у угоститељски објекат музичарима се мјери температура и о истом се води евиденција. Особе које имају повишену температуру враћају се кући.

– Музичари који имају симптоме заразне болести (повишена тјелесна температура, респираторни симптоми као кашаљ и кратак дах, бол у грлу, малаксалост, бол у мишићима, пролив, повраћање…) или код којих постоји сумња или потврђена ЦОВИД-19 инфекција, као и они који су били у контакту с особама са сумњом на ЦОВИД-19 или особама с потврђеном ЦОВИД-19 инфекцијом не смију учествовати у извођењу музике у угоститељским објектима.

– За вријеме боравка у угоститељском објекту, укључујући долазак и одлазак, музичари треба да одржавају физичку дистанцу од најмање два метра, како између себе, тако и према гостима као и да спроводе правилну хигијену руку.

– Сви музичари обавезно носе маску која покрива уста и нос изузев пјевача и музичара који свирају дувачке инструменте. Маске се користе и приликом одмора изузев када када се конзумира храна и пиће.

– За вријеме одмора музичари поштују физичку дистанцу од два метра, као и максималан број особа који може сједити за једним, односно два стола.

– Између бине (простора за извођење музике) и столова потребно је обезбиједити удаљеност од четири метра.

– Бина (простор за извођење) треба да буде толике површине да се обезбиједи физичка дистанца од два метра између музичара (један музичар на четири м2).

– Приликом извођења музике није дозвољено кретање музичара ван бине (простора за извођење).

– Није дозвољено плесање нити пјевање гостију у угоститељском објекту.

– Препоручује се да се приликом извођења музике, уколико то услови дозвољавају, што више омогући природна вентилација простора (отварањем прозора).

– Препоручује се да угоститељски објекти, уколико је то могуће, поставе физичке баријере (у виду плексигласа) између већег дијела простора за извођење музике и остатка угоститељског објекта.

– Јачина звука музике која се изводи треба да буде толике јачине да омогућава нормалан говор међу особама које сједе за једним столом без потребе да се примичу једни другима (јачина звука не смије да прелази 65 дБ).

– Након завршетка вечери током које је извођена музика уживо потребно је извршити детаљно чишћење и прозрачивање угоститељског објекта.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Фестивал етно – пјесме овог викенда

admin

ЉУБАВ ПРЕМА КОЊИМА ИЗРОДИЛА КОЊИЧКИ КЛУБ „СИВИ СОКО“

admin

НА СМОТРИ ОЦИЈЕЊЕНА 52 ЛОВАЧКА ПСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još