Друштво

„Дервентска бициклијада“
подстиче здраве стилове живота

„Дервентска бициклијада“, у циљу промоције спорта и здравог начина живота, окупила је данас љубитеље бициклизма свих узраста.

Ученици, професионални возачи и други љубитељи овог спорта, имали су прилику да на градском тргу испробају полигон, а потом и да буду дио заједничке вожње до манастира у Доњој Бишњи.

Према ријечима директорице Туристичке организације Биљане Теофиловић, која је уз дервентски Бициклистички клуб, Ауто – мото друштво и школе организовала трку, ријеч је о манифестацији коју је била зауставила пандемија корона вируса.

– Раније смо проводили активности током три дана, а ове године смо одлучили да „оживимо“ на овај ревијални начин и то поводом 3. јуна, Свјетског дана бицикла. Свакако, како је и планирано, манифестација је обухватала три активности и то бициклијаду, обиљежавање Свјетског дана бицикла и кампању Ауто – мото савеза под називом „Звони да те виде!“ кроз полигон и подјелу промотивног материјала – казала је Теофиловићева истакавши да ова активност има за циљ подизање свијести о спорту и здравим животним навикама, те јачање осјећаја за културно – историјску баштину.

Предсједник дервентског Бициклистичког клуба Саша Шаренац објаснио је да су се, послије полигона, најмлађи учесници трке придружили старијим бициклистима, те су кренули у вожњу до манастира Бишња.

– Планирано је да имамо краће предавање код манастира, а бициклијада завршава у парку „9. јануар“. Ово је први пут да Бициклистички клуб учествује у организацији бициклијаде, а надамо се да ће наредних година манифестација масовнија бити, као и да ће нам се млади који учествују у овој активности придружити у редовима нашег клуба – рекао је Шаренац додавши да клуб који постоји око двије године тренутно има 26 чланова.

Једна од најмлађих учесница бициклијаде била је двогодишња Марија, а у вожњи је учествовала и рукометашица и најбоља спортисткиња града Анастасија Павловић.

– Сматрам да су овакве активности одличне, првенствено због увођења здравих навика у живот младих и оних који се већ баве спортом – казала је Павловићева.

Да подршка Градске управе није изостала ни у обнављању ове спортске традиције, истакао је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић који је ову манифестацију прогласио отвореном.

– Центар Дервенте данас је у  знаку спорта и сматрам да су организатори приредили манифестацију која заслужује похвале – казао је Пашалић.

Прије почетка ревијалне трке, представник Ауто – мото друштва Дервента уручио је плакете појединцима заслужним за допринос у васпитању и образовању дјеце из области безбиједности у саобраћају, а за све учеснике трке Туристичка организација припремила је сендвиче и освјежење, као и поклон пакете.

Related posts

Доња Лупљаница сутра
и у петак без струје

Derventski List

Распоред одјељења по смјенама
у школској 2023/2024. години

Derventski List

Задужбина чува вјеру и сјећање на сина

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još