Друштво

Дервенћани учествовали на завршном eUPSHIFT догађају

Завршни догађај за трећу и четврту eUPSHIFT радионицу окупио је младе из 15 локалних заједница широм БиХ, а међу којима су били и Дервенћани који су учешћем на овом пројекту и презентацијом идеје загарантовали износ од 30.000 марака у 2021. години заједно са још девет група ученика из других заједница.

Ова завршни догађај понудио је младима могућност размјене идеја и подизања свијести о проблематици која влада у свим локалним заједницама, те су током радионица подржавали једни друге, имали прилике да се упознају, али и да разговарају о разним темама. Неке од тема тицале су се проналаска адекватног рјешења за ускраћено музичко усавршавање, као и помоћи младима у проблему нездраве исхране и њиховим активностима о овом питању, као и помоћи при склапању нових пријатељстава особама са потешкоћама, а било је ријечи и о спрјечавању осуђивања на основу физичког изгледа младих, док су Дервенћани предложили и тему смањења проблема вршњачког насиља међу младима између 13 и 18 година и подизању свијести о важности истог проблема.

Related posts

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

ТРИВИЋ: НЕЋЕ БИТИ ТЕСТИРАЊА УЧЕНИКА

admin

Животни пут поплочан жеђу
за знањем и црквеном музиком

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još