ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДНЕВНИК ПУН ПЕТИЦА

Жеља за упијањем знања и посвећеност испуњавању школских изазова напунила је петицама дневник II-Б одјељења информатичко – рачунарског смјера гимназије, а са просјеком оцјена од 4,8, ово одјељење важи за најуспјешније у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

Иако се ради о подухвату који мало којем одјељењу полази за руком, лакоћа у савладавању градива, успјешно  учешће на такмичењима, те ваннаставне активности у којима учествују, за ученике II-Б су сасвим нормална ствар.

Осим тога, такмичарски дух у комбинацији са спремношћу да помогну једни другима, осим сјајног просјека оцјена, чине ово одјељење посебним.

За ученицу Уну Теофиловић тимски рад који влада у одјељењу само је додати подстрек за још боље резултате.

– Лијепо је бити у разреду у којем смо сви жељни знања и гдје увијек влада дисциплина, а опет све радимо тимски и врло смо сложни – казала је Теофиловићева која математику и физику савладава са лакоћом, а на такмичењима „бере“ признања.

– Такмичења су моје лично задовољство јер извлаче максимум из мене, али и мјесто гдје могу да упознам људе које дијеле моју страст – казала је Теофиловићева те додала да је осјећај да је добра у нечему што заиста воли, а то су физика и математика, непроцјенљив, али и да се не либи да помогне другима да разумију и заволе исте те предмете.

Вук Врањеш прикупљајући знање у  информатичко – рачунарском смјеру гимназије стреми ка Електротехничком факултету.

– Увијек желим да сазнам више, да проширим знање и због тога су ми енциклопедије међу најдражим штивима – казао је овај ученик.

Потенцијала овог одјељење свјесни су и у руководству школе, а директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић истиче д су резултати плодови сарадње професора и ученика.

– Ово одјељење је драгуљ наше школе. То је скуп ученика који су донијели сјајне резултате са такмичења и имали предиспозиције за много више, да такмичења нису онемогућена због пандемије – казао је Дринић те додао да је задатак школе и професора да препознају и да његују таленте ученика и да их надокнаде.

Иако још нису ни на пола пута свог средњошколског образовања, ученици овог одјељења могу да послуже као примјер, а рад и амбиција који их одликују, засигурно ће им и у будућности донијети прегршт петица.

Вук Врањеш Уна Теофиловић

Related posts

Почела исплата једнократне помоћи за младе

admin

Служен помен погинулим
борцима из Малог Прњавора

Derventski List

Дервента добила
71 новог стипендисту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još