ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДНЕВНИК ПУН ПЕТИЦА

Жеља за упијањем знања и посвећеност испуњавању школских изазова напунила је петицама дневник II-Б одјељења информатичко – рачунарског смјера гимназије, а са просјеком оцјена од 4,8, ово одјељење важи за најуспјешније у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

Иако се ради о подухвату који мало којем одјељењу полази за руком, лакоћа у савладавању градива, успјешно  учешће на такмичењима, те ваннаставне активности у којима учествују, за ученике II-Б су сасвим нормална ствар.

Осим тога, такмичарски дух у комбинацији са спремношћу да помогну једни другима, осим сјајног просјека оцјена, чине ово одјељење посебним.

За ученицу Уну Теофиловић тимски рад који влада у одјељењу само је додати подстрек за још боље резултате.

– Лијепо је бити у разреду у којем смо сви жељни знања и гдје увијек влада дисциплина, а опет све радимо тимски и врло смо сложни – казала је Теофиловићева која математику и физику савладава са лакоћом, а на такмичењима „бере“ признања.

– Такмичења су моје лично задовољство јер извлаче максимум из мене, али и мјесто гдје могу да упознам људе које дијеле моју страст – казала је Теофиловићева те додала да је осјећај да је добра у нечему што заиста воли, а то су физика и математика, непроцјенљив, али и да се не либи да помогне другима да разумију и заволе исте те предмете.

Вук Врањеш прикупљајући знање у  информатичко – рачунарском смјеру гимназије стреми ка Електротехничком факултету.

– Увијек желим да сазнам више, да проширим знање и због тога су ми енциклопедије међу најдражим штивима – казао је овај ученик.

Потенцијала овог одјељење свјесни су и у руководству школе, а директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић истиче д су резултати плодови сарадње професора и ученика.

– Ово одјељење је драгуљ наше школе. То је скуп ученика који су донијели сјајне резултате са такмичења и имали предиспозиције за много више, да такмичења нису онемогућена због пандемије – казао је Дринић те додао да је задатак школе и професора да препознају и да његују таленте ученика и да их надокнаде.

Иако још нису ни на пола пута свог средњошколског образовања, ученици овог одјељења могу да послуже као примјер, а рад и амбиција који их одликују, засигурно ће им и у будућности донијети прегршт петица.

Вук Врањеш Уна Теофиловић

Related posts

Центар града од 1. јула постаје шеталиште

admin

Читање постало најслађа навика

Derventski List

ЗНАЊЕ О МИНАМА УКРСТИЛЕ ЧЕТИРИ ЕКИПЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još