Култура

Драмски текстови полазница Драмског
студија заживјеће на позоришним даскама

Полазнице Драмског студија и ученице Стручне и техничке школе у Дервенти Маја Глумац и Зорана Кукић драмолетама потеклим из њихових пера исписале су стране зборника „Наших пет минута“ у оквиру програма „Наум“.

Зборник је сабрао радове 16 ученика из основних и средњих школа из читаве Републике Српске, а Глумчева и Кукићева присуствовале су свечаној промоцији зборника на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци. Чланице Драмског студија учествовале су и у радионицама које су за њих припремили студенти треће године смјера за драматургију.

– Поносан сам и срећан што су наше чланице Драмског студија који дјелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ Маја Глумац и Зорана Кукић успјешно завршиле програм „Наших пет минута“ у оквиру програма „Наум“. Хвала свима који су заслужни за то да књига добије свој коначан изглед и да текстови младих писаца буду играни, читани и да живе дуго на даскама које живот значе – рекао је Тешановић.

На промоцији су додијељене захвалнице школама и општинама које су подржале пројекат. Програм „Наум“ реализује Друштво психолога Републике Српске уз подршку Министарства просвјете и културе РС у сарадњи са Републичким педагошким заводом.

Related posts

Цукић уз музику представио укоричене животе рок легенди

admin

Симићу признање
књижевника из Словеније

Derventski List

„Ноћ музеја“ украсиће
четири изложбе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još