Култура

Драмски текстови полазница Драмског
студија заживјеће на позоришним даскама

Полазнице Драмског студија и ученице Стручне и техничке школе у Дервенти Маја Глумац и Зорана Кукић драмолетама потеклим из њихових пера исписале су стране зборника „Наших пет минута“ у оквиру програма „Наум“.

Зборник је сабрао радове 16 ученика из основних и средњих школа из читаве Републике Српске, а Глумчева и Кукићева присуствовале су свечаној промоцији зборника на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци. Чланице Драмског студија учествовале су и у радионицама које су за њих припремили студенти треће године смјера за драматургију.

– Поносан сам и срећан што су наше чланице Драмског студија који дјелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ Маја Глумац и Зорана Кукић успјешно завршиле програм „Наших пет минута“ у оквиру програма „Наум“. Хвала свима који су заслужни за то да књига добије свој коначан изглед и да текстови младих писаца буду играни, читани и да живе дуго на даскама које живот значе – рекао је Тешановић.

На промоцији су додијељене захвалнице школама и општинама које су подржале пројекат. Програм „Наум“ реализује Друштво психолога Републике Српске уз подршку Министарства просвјете и културе РС у сарадњи са Републичким педагошким заводом.

Related posts

Награђени роман Стеве
Грабовца представљен Дервенћанима

Derventski List

Данас бесплатно учлањење у библиотеку

admin

О богатој традицији свједочи
130 комада народне ношње

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još