Друштво

Дружењем и стиховима
сумирана година

“Вихорово стиховање” окупило је данас пјеснике из Сомбора, Добоја, Прњавора, Шамца, Челинца, Модриче, Котор Вароши и Дервенте у дружењу и размјени писане ријечи.
Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба “Вихор” Милорад Мишо Ђурђевић истакао је да је ријеч о завршној манифестацији клуба у овој години.
-На овој манифестацији која поприма међународни карактер сумирају се успјеси остварени у току године и промовише културно и књижевно стваралаштво клубова и градова из којих учесници долазе – казао је Ђурђевић.
Представник завичајног удружења Срба „Коријени“ и Српске читаонице „Лаза Костић“ из Сомбора Борислав Аврамовић казао је да већ 12 година успјешно сарађују са „Вихором“.
-Они долазе код нас у Сомбор и ми овде, то је веома успешна сарадња. Заиста леп догађaj. Желим свако добро нашим пријатељима из „Вихора“, грађанима Дервенте – казао је Аврамовић.
Свим учесницима манифестације на поклон је уручена новогодишњи поклон календар „Вихора“. Манифестацији је присуствовао и предсједник Скупштине града Бојан Радановић и други гости.

Related posts

У Републици Српској
сутра нерадни дан

Derventski List

Без струје више села

Derventski List

Слаткишима уљепшавају празничне дане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još