ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Даривање крви,
хуманост на дјелу

Прилику да капљицама које живот значе некоме спасе живот данас је имало 90 добровољних давалаца током друге овогодишње акције даривања крви, а залихе су допуњене са 67 доза.

Прилику да допуни залихе крви искористио је Дејан Станковић, који се на списку добровољних давалаца нашо 13. пут.

– Ово је гест који може помоћи некоме и то је мој мотив – рекао је Станковић, док је Борис Башић крв даровао седми пут.

– Радо се одазивам овим акцијама, јер мислим да је то једна хумана ствар која некоме може много да значи, а мени не представља велики проблем – рекао је Башић.

Да је сваки Дервенћанин који је спреман да буде дио ове акције добродошао, поручују из Градске организације Црвеног крста.

– Ово је друга од три планиране акције у овој години и обично је током љета мањи одзив давалаца, превенствено је видљив недостатак ђака. Недавно смо помогли и да се прикупи око 40 доза крви за Бранку Тривић, па је и то једним дијелом смањило данашњи број учесника. Ипак, задовољни смо одзивом и Дервента је увијек имала традицију у даривању драгоцјене течности – рекао је секретар ове органзације Радислав Кујунџић.

Подршку акцијама даривања крви пружа и Градска управа, а градоначелник Милорад Симић упутио је ријечи хвале за све који се одазивају акцијама.

– Драго ми је да су суграђани препознали ову активност, али ми немамо проблема да се нађемо суграђанима и мимо акција. Примјер је 50-так давалаца који су се одазвали позиву за прикупљање крви за нашу суграђанку Бранку Тривић. Хвала свима који су се одазвали и свештенику Љубиши Новићу које је све организовао. То је оно што људи људима требају чинити – рекао је Симић подсјетивши да је град континуирано уз Градску организацију Црвеног крста.

– Годишње из буџета издвајамо око 60.000 КМ за ову организацију и имамо јако добру сарадњу – казао је градоначелник. 

Др Дарко Микеревић из добојске Службе за трансфузијску медицину очекује да и данашња акција буде успјешна.

– Апелујем на све који су здрави да дођу и дарују крви. То је лијеп осјећај, јер од једне јединци могу да буде спасена три живота – рекао је др Микеревић.

Related posts

Филмови „Топ Ган – Маверик“ и „Малци 2“ сутра

admin

Конкурс за обуку пилота хеликоптера продужен до 11. априла

admin

„Књигом из блока“ прикупљена
помоћ вишечланим породицама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još