Друштво

Едукација и мамографски
прегледи за суграђанке

Поводом мјесеца борбе против карцинома дојке, који се широм свијета обиљежава током октобра, дервентски Дом здравља је кроз активности Центра за промоцију здравља и превенцију болести припремио низ активности, између осталог едукацију, али и превентивне мамографске прегледе.

Како су истакли из Дома здравља, специјалиста радиологије др Биљана Живковић 17. октобра одржаће едукацију о карциному дојке и његовој дијагностици у Центру за културу у 19 часова, а Служба радиолошке и ултразвучне дијагностике у сарадњи са Службом породичне медицине и Центром за промоцију здравља и превенцију болести, позиваће жене старости 40 до 55 година, које до сада нису обавиле мамографске прегледе, на превентивне анализе.

– Центар за промоцију здравља и превенцију болести ће у сарадњи са Туристичком организацијом учествовати у кампањи обиљежавања мјесеца борбе против рака дојке на нивоу града, а запослени у Дому здравља током мјесеца октобра носе ружичасте траке на униформи као симбол борбе против карцинома дојке – додали су из ове здравствене установе.

Related posts

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ показали хуманост

admin

ПОВРЕМЕНА ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ ДО ПЕТКА

admin

Обуком фармера до
профитабилније производње млијека

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još