ИЗДВОЈЕНОНовости

За завшетак пута у
Врховима 30.000 КМ

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас са директором Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давором Чордашем уговор о суфинансирању завршетка изградње пута у Врховима вриједан 30.000 марака.

Чордаш је истакао да Дервента има подршку Владе РС за све важније пројекте, и ти не само у повратничким мјестима.

– Иако смо потписали уговор о завршетку изградње пута у повратничком насељу Врховима, инфраструктура је у служби свих суграђана – казао је Чордаш додавши да је Влада у сарадњи са локалном управом реализовала низ пројеката у Дервенти, међу којима је најважнији отварање Геронтолошког центра који служи и за смјештај одређеног броја расељених особа.

Нагласио је да постоје планови за реализацију још неколико пројеката који ће побољшати квалитет живота у овој локалној заједници.

Градоначелник је потврдио да Дервента у континуитету има подршку Владе и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

– Наша сарадња и коректни односи веома дуго трају. У питању је секретаријат који има слух за наше потребе. Упркос посљедицама рата Дервента је успјела доћи до данашње позиције, прије свега када је ријеч о привреди, а на концу и о инфраструктури – казао је Симић.

Избори

Градоначленик се осврнуо и на резултате протеклих локалних избора.

– Желим да изразим задовољство резултатима и да честитам Игору Жунићу. Вјерујем да ће Дервента ићи напријед, можда чак и бољим интезитетом – поручио је Милорад Симић.

Related posts

У финишу године о најважнијим документима

Derventski List

Откривена трихинела
код два товљеника

Derventski List

Поклони за Јакова Којића,
прву бебу рођену у 2024. години

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još