Новости

Здравствене услуге ближе
социјално угроженим појединцима

Замјеник градоначелникa Синиша Јефтић и руководства Дом здравља и Центар за социјални рад Дервента потписали су данас Споразум о интерсекторској сарадњи на унапређењу пружања услуга сестринства у заједници са посебним освртом на социјално искључене категорије становништва, саопштено је из Градске управе.

Потписивању споразума присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић који је истакао да ови споразуми предвиђају интердисциплинарну сарадњу у оквиру социјалне и здравствене заштите, те саме локалне заједнице, а све у корист најугроженијих грађана, односно пацијената.

Шеранић је оцијенио да су ови споразуми залог за будућност с обзиром на то да се центри за социјални рад морају приближити домовима здравља и њихове тимове усмјерити на заједнички рад у пружању здравствених и социјалних услуга.

Трипартитни споразуми потписани су у Добоју у оквиру Пројекта јачања сестринства у БиХ који подржава Влада Швајцарске, а потписали су га и градови Добој и Прњавор, те општина Теслић.

Градска управа је ове године у капитална улагања уврстила 150.000 КМ за суфинансирање набавке мамографа у Дому здравља.

Related posts

Слиједе празнични дани

Derventski List

Стара црква прославила
крсну славу Благовијести

Derventski List

Неупитна подршка
најстаријој популацији

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još